Algemeen

Kluut en Kanoet ontdekken eb en vloed

Marrum - Laura Steigenga en Sabine Tigchelaar uit Hallum hebben allebei veel belangstelling en liefde voor het Wad. De Hallumers delen dat nu met kinderen en hun ouders in het boekje ‘Kluut & Kanoet ontdekken eb en vloed’, dat zij vrijdag presenteerden aan de zeedijk bij Marrum.

Roberta Müller, Sabine Tigchelaar en Laura Steigenga presenteren hun prentenboek aan de zeedijk bij Marrum. ,,Wij hopen onze liefde voor de natuur hiermee door te geven aan kinderen. Zij moeten weten hoe bijzonder het waddengebied is, want wie de natuur waardeert gaat er tenslotte ook goed voor zorgen’’, is de boodschap. Foto: Bram Buruma

Twee jaar geleden ontstond het idee om de liefde voor alles wat leeft in en bij het Wad te delen met anderen en er een boek over te maken. Het resultaat is een educatief prentenboek met kleurrijke illustraties van Roberta Müller uit Arnhem. Het is het verhaal van de wadvogels Kluut en Kanoet, die schrikken als zij achter de zeedijk zijn en de zee niet kunnen vinden. Ze vragen hulp aan een krab, lepelaars, een heremietkreeft en andere dieren. Het boek is gemaakt voor kinderen van vier tot acht jaar, maar de bedenkers weten nu al dat ook oudere kinderen en hun ouders zo ontdekken hoe het zit met eb en vloed en dieren die leven in de Waddenzee. ,,Wij hopen onze liefde voor de natuur door te geven aan kinderen. Zij moeten weten hoe bijzonder het waddengebied is, want wie de natuur waardeert gaat er tenslotte ook goed voor zorgen’’, is de boodschap.

Info: www.kluutenkanoet.nl