Algemeen

Kunst, cultuur en historie deze zomer in Ferwert

Komende zomer is kunst, cultuur en historie hét toverwoord voor Ferwert. Dorpsbelangen Ferwert Hegebeintum organiseert samen met Liesbeth Sijtsma van Outdoor Mozaïek Gallery en Tsjerkepaad een unieke combinatie van dit alles. 

Gedurende een aantal van deze open dagen zullen er exposities worden georganiseerd in het koor van de Sint-Martinuskerk in Ferwert. Deze gevarieerde exposities vinden plaats op zaterdag 16 en 30 juli, 13 en 28 augustus en 10 september van 10:00 tot 17:00 uur waarbij de kunstenaars zelf  aanwezig zullen zijn.

 

Rondleiding

Op diezelfde zaterdagen is het ook mogelijk aan een rondleiding deel te nemen door de historische kern van Ferwert. Startijd hiervan is 14:00 uur vanaf het Vrijhof. Een groep enthousiaste vrijwilligers zal bij toerbeurt een rondleiding van ca. 1 uur verzorgen op en rondom het Vrijhof voor toeristen en belangstellenden. Was u altijd al nieuwsgierig naar de rijke historie van Ferwert? De gidsen weten veel over de geschiedenis te vertellen; zo ook boeiende verhalen en leuke anekdotes die u vast nog niet kent! Voor meer nieuws hierover verwijzen wij u naar de website ferwertonline.nl. Vooraf en nadien kunt u in het kader van Tsjerkepaad de Sint Martinuskerk bezoeken en elke veertien dagen het werk van andere kunstenaars bewonderen. 

 

Programma 16 juli 2022

Wopke van der Heide (foto) laat zijn klassieke schilderlandschappen zien. Hierin herkent men zijn grote passie voor de natuur. De schilderijen zijn gedetailleerd en verfijnd, het kleurgebruik is helder en hij werkt met een sterk contrast tussen licht en donker waardoor een sfeervol en harmonieus beeld ontstaat. Marjan Korving ontwerpt en creëert met passie met haar ontwerp- en maakstudio Mus & Merel. In Ferwert exposeert ze haar wollen kleden. Oude handwerktechnieken blaast zij nieuw leven in waardoor deze weer geheel passen in het huidige tijdsbeeld. Kleuren en patronen in de natuur zijn de inspiratie van haar vele ontwerpen maar ook boeken en (oude) voorwerpen en kunst geven haar nieuwe ideeën