Algemeen

Kunst in de kerk van Lichtaard

Zaterdag 31 juli is de kerk van Lichtaard omgetoverd tot expositieruimte voor drie beeldend kunstenaars. Alyna Smith, Ellen Francke en Josha Potgiesser staan centraal tijdens Kunst in de Kerk, een initiatief van de Noord-Friese Winkeltjesroute. 

roots. Met een vlotte toets wordt het Friese paard levendig weergegeven en de landschappen zijn te relateren aan de omgeving in Friesland. "De voorstelling die ik schilder roept een bepaald gevoel bij me op. Dit gevoel versterk ik met kleur, licht en beweging. Zo staat de rode kleur achter het Friese paard bijvoorbeeld voor passie, dynamiek en vuur. Het past bij het beeld wat het dier mij geeft in een moment van actie. Zo kan je ook naar mijn landschappen kijken. Soms herken je de omgeving. Maar je kan er ook een persoonlijke voorstelling van maken".  Meer info:www.alyna-art.nl 

Ellen Francke 'schildert' met naald en draad. Zij verdiepte zich  in de mogelijkheden van borduren en gebruikt hierbij verschillende technieken, het werken met de luneville-naald en goudborduren. ,,Borduren is het met garen en andere materialen bewerken van stof en daarmee geef ik vorm aan mijn leven en de wereld om mij heen. Het Friese landschap, bloemen of gewoon een lijn zijn voor mij inspiratiebronnen om te komen tot een werk". 
Meer info: ellen-francke.exto.nl of haar instagram ellen_francke

Josha Potgiesser laat zich in haar schilderijen inspireren door het landschap waarin ze wandelt. ,,Werelden op papier zetten is wat van kleins af aan altijd in mij heeft gezeten, hele (fantasie)werelden legde ik vast met potloden en papier. Jaren later, op de kunstacademie, ben ik hierop voort gaan bouwen. De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij geworden, van de kleinste blaadjes van een struikgewas tot een weids berglandschap."
Meer info: www.joshapotgiesser.com

Tussen 10.00 uur tot 17.00 uur exposeren deze regionale kunstenaars hun werk in het 16e eeuwse Gertrudiskerkje aan de Noardermieddyk 3 in Lichtaard. De toegang is gratis. Een bezoek aan de expositie kan gecombineerd worden met een ronde langs de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute. 

Pluktuin Vreedebest organiseert dit keer een mini high tea in combinatie met een boeket plukken. Aanmelden kan tot en met 29 juli op vreedebest@mail.com en de kosten zijn 15 euro pp.

Routekaarten zijn verkrijgbaar in de kerk of gratis te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende combinatie gezorgd. De expositie vindt slechts eenmaal per maand plaats. Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl