Algemeen

'Leafdesbrieven' met Inez Timmer & Tseard Nauta Koarnjum

De Friestalige voorstelling ‘Leafdesbrieven’ vertelt het verhaal van Andrew Makepeace Ladd III en Melissa Gardner. Ze zijn al sinds hun kinderjaren bevriend en hoewel ze gek zijn op elkaar loopt het leven zoals het loopt. 

Ze trouwen allebei met iemand anders, krijgen een eigen leven, een eigen wereld. Andrew boekt succes in de politiek en Melissa in de kunst, maar zij raakt verstrikt in ongelukkige liefdesaffaires en drankgebruik. Ze blijven verbonden door een briefwisseling die ze een leven lang volhouden. In die brieven schrijven ze elkaar wat ze in het echte leven niet tegen elkaar kunnen, willen of durven zeggen. De toon wisselt tussen humor wanhoop, verlangen en klinkklare erotiek. Deze intieme voorstelling heeft de vorm van een ‘literair hoorspel’. ‘Leafdesbrieven’ werd in Amerika gespeeld door duo’s als Elisabeth Taylor en Mel Gibson en Aly McGraw en Ryan O’Neal.In Nederland kropen o.a. Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet in de huid van Andy en Melissa.De Friese vertaling van dit stuk van A. R. Gurney is van de hand van Pyt Jon Sikkema. Timmer en Nauta werkten eerder samen in ‘Twa‘ (1992), in de door de Leeuwarder Courant met 5 sterren beoordeelde productie ‘Op alle fronten‘ (2015/16) en in  ‘HoHoHo de Krystrevu‘ (2016, 2017 en 2018). Inez Timmer, internationaal musicalactrice, theatermens en zangeres richt zich sinds 2012 ook op het maken van intieme theatervoorstellingen in Nederland en Duitsland.

Met ‘Mademoiselle Chanel‘ schreef ze haar tiende soloprogramma. Inez speelde al in meer dan 30 musicals, bevoer alle zeven zeeën met cruiseschepen, zingt net zo gemakkelijk jazz als musicals en chansons. In ‘Stockholm of in inkelde reis sabeare‘ werkte Inez samen met Wiebe Kaspers en deed ze haar eerste ervaringen op met huiskamervoorstellingen. ‘Leafdesbrieven‘ sluit aan bij het streven om intieme en bijzondere voorstellingen dicht bij de mensen te brengen.

 Tseard Nauta is multi-instrumentalist en medeoprichter van het fameuze Klezmerorkest ‘Di Gojim‘. Muziektheater is zijn passie. Zijn kunnen als acteur bewees hij al eerder in o.a. ‘Op alle fronten‘.

Zondag 19 mei 2019 Aanvang 15.00 uur @de Wier Koarnjum 

Toegang alleen na aanmelding via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via 06-54763154

Let op! Annuleren is altijd mogelijk, alleen dan 3 dagen van te voren,

anders wordt de entreeprijs verrekend.