Algemeen

Leeuwarder Rotary’s in actie voor Skjin Wetter!

Rotary Nederland bestaat 100 jaar. Met een actie-estafette door het hele land zijn alle Rotaryclubs op ludieke wijze bezig voor het goede doel. De estafette bereikte Friesland op 6 en 7 mei en kwam afgelopen weekend (13 en 14 mei jl.) door Leeuwarden.

De Leeuwarder Rotary-clubs en de Rotaract* hebben op 13 en 14 mei een zo duurzaam mogelijk traject afgelegd van Harlingen naar Drachten met een elektrische bakfiets, omringd door fietsende Rotary leden. De kilometers die zijn afgelegd werden gesponsord voor het goede doel Skjin Wetter. Skjin Wetter is een project van de Friese Milieu Federatie om het zwerfafvalprobleem langs de wateren in Fryslân te lijf te gaan. Naast naamsbekendheid voor dit project is het doel om alle facetten van het mondiale waterprobleem onder de aandacht te brengen door het thema ‘WASH’, dat gaat over water, sanitatie en hygiëne. ‘WASH’ is één van jaarthema’s van Rotary International.

 

In Leeuwarden is op zondagochtend 14 mei een tussenstop met de bakfiets gemaakt bij het MCL. waar Rotary leden bloemen uitdeelden in het kader van moederdag. Hier is ook de cheque aan Skjin Wetter overhandigd. Een bedrag van maar liefst € 10.000,- werd bijeen gebracht voor dit goede doel. 

Zondagmiddag is de bakfiets vervolgens door de Leeuwarden clubs in Drachten overgedragen aan RC Drachten en RC Drachten - de Wouden voor het vervolg van de estafette.