Algemeen

Lezing ‘Terpen- en Wierdenland’ door Erik Betten

Zaterdag 29 juli a.s. komt historicus, journalist en schrijver Erik Betten in het Kennis- en Ynformaasje Sintrum te Hegebeintum vertellen over de geschiedenis van het Noord-Nederlandse kustgebied. 

Hij publiceerde hierover het boek “Terpen- en Wierdenland”. Het land van de terpen en de wierden kent twee hoofdrolspelers: de mens en het water. De rode draad van het boek is de interactie tussen die twee, vanaf 2500 jaar geleden toen de eerste bewoners op deze plek aankwamen tot nu toe. Hoe hebben de bewoners van het kleigebied al die tijd geprofiteerd van, gewerkt met, en soms geleden onder het water?

Betten beschrijft de dynamische ontwikkeling van tweeduizend jaar terpenland, steeds met het huidige landschap als gids. Aan de orde komen onder andere de vorming van het kustlandschap na de laatste ijstijd, de bloei van de Noordzeecultuur en de bebouwing en het dagelijkse leven op de terpen. Erik Betten (Leeuwarden, 1976) is historicus en heeft verschillende boeken geschreven over de Friese identiteit, cultuur en het Friese landschap. In deze lezing zal hij naar aanleiding van zijn boek Terpen- en Wierdenland de Friese geschiedenis vertellen door de lens van het Friese kustlandschap.

De lezing begint om 14.00 uur, de toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. 

In verband met de beperkte ruimte verzoeken wij u zich van te voren aan te melden via info@terphegebeintum.nl of het contactformulier op de website.


Lezing Erik Betten

Locatie: Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum, Pykedyk 4, Hegebeintum

Datum: za 29 juli a.s.

Tijd: 14.00 uur

Toegang: gratis

 Aanmelding via info@terphegebeintum.nl of contactformulier www.terphegebeintum.nl