Algemeen

Lichtjesavond op Terp Hegebeintum

Op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop wereldwijd  mensen gezamenlijk hun dierbaren die gemist worden gedenken. De graven worden bezocht en bloemen en kaarsen neergezet.

Een moment waarop er gelegenheid is om een kaarsje aan te steken ter nagedachtenis aan een overleden dierbare. Veel begraafplaatsen en crematoria organiseren in navolging op deze oude traditie, op of rond deze dag vaak een 'lichtjes-avond'.

Dit jaar is er gelegenheid om op de terp in Hegebeintum de overledenen  te gedenken en een kaarsje aan te steken. Het gebeuren zal eenvoudig en ingetogen zijn. U kunt een lichtje of kaars meenemen en neerzetten bij een graf rond het kerkje, maar er is ook gelegenheid om in de kerk een kaarsje aan te steken voor een dierbare overledene. Van 17.00 uur tot 20.00 uur is het oude kerkje prachtig  verlicht  en is er koffie en thee in het Lokaal naast de kerk. Om 20.00 uur sluiten we af met het neerzetten van kaarsen bij álle oude graven op het kerkhof, zodat we symbolisch álle doden gedenken. 

Ieder is van harte uitgenodigd, óók als uw dierbare hier niet ligt begraven. Zaterdag 2 november vieren we samen het leven en gedenken we de doden. 

Uitvaartverzorging Harmke Rekker - Joke Boonstra - Wietske Bosch (06-27014643)