Algemeen

Linde Nijland met Bert Ridderbos in de Aerden Plaats

Linde Nijland wordt wel ‘De beste folkzangeres van Nederland’ genoemd (muziektijdschrift Heaven). Multi-instrumentalist Bert Ridderbos werd door het Britse toonaangevende tijdschrift fRoots als ‘seemingly a one man orchestra’ aangeduid. Hij begeleidt Linde op gitaren, banjo, cittern en accordeon en was in het verleden o.a. deel van de Groningse groep Törf. Op zondag 10 maart treden zij op in het kerkje van de Aerden Plaats te Oudebildtzijl.

Linde trad al jong op met het zangduo Ygdrassil en later solo als singer songwriter, met haar kristalheldere stem en mooie eigen liedjes, maar ook met een eerbetoon aan de Engelse folklegende Sandy Denny. Samen maakten de twee muzikanten een avontuurlijke, muzikale reis over land van Nederland naar Bhutan, waarbij ze samenspeelden met muzikanten in Iran, Servië, India en Bhutan.

In 2009 gaf Linde een gastoptreden bij een reünieconcert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen.

Bert en Linde toeren behalve in Nederland, regelmatig in Engeland, waar ook een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt – naast invloeden uit de Amerikaanse en Ierse/Schotse folk. Onlangs kwam hun nieuwe album ‘Ten Years’ uit, met daarop veel nieuw eigen werk van Linde, dat o.a. genomineerd werd voor de prestigieuze ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’.

Aanvang 15.00 uur. Vooraf
reserveren kan via info@aerdenplaats.nl
λ