Algemeen

Mantelzorgcafé op 15 juni in de Skalm

Heeft u als mantelzorger vragen rondom de zorg, behoefte aan een luisterend oor of wilt u er gewoon even uit, dan bent u van harte welkom op het mantelzorgcafé dat Amaryllis organiseert. Op woensdag 15 juni is van 10.00 tot 11.30 uur in de Skalm te Stiens het mantelzorgcafé. Het thema van deze bijeenkomst is elkaar te ontmoeten, verhalen en informatie uit te wisselen en vragen te stellen. Voor deze bijeenkomst hoeft u zich niet meer aan te melden. 

De volgende mantelzorgcafés zijn op 13 juli, 31 augustus,  5 oktober, 16 november en 21 december.

 

Wanneer is iemand mantelzorger? Mantelzorger bent u als u op regelmatige basis zorgt voor een partner, ouder, kind, schoonouder, buur of vriend. Mantelzorgers worden vaak onverwachts tot hun zorgtaak geroepen. Het overkomt ze, omdat ze een emotionele band hebben met degene voor wie ze zorgen. Bovendien doen ze het vaak voor onbepaalde tijd. 

 

Uit (naasten)liefde zorgen voor iemand kan fysiek en/of emotioneel veel met u doen. Praten hierover kan u helpen hiermee om te gaan. Dit kan met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, maar ook met vrienden, familieleden of professionele hulpverleners.

 

Heeft u vragen over het mantelzorgcafé of over mantelzorgondersteuning, dan kunt u contact opnemen met Amaryllis:

Elice Knijft:         06 30 20 83 47/ e.knijft@amaryllisleeuwarden.nl

Marit Bakker:          06 13 96 74 65/ m.bakker@amaryllisleeuwarden.nl

 

Er zijn verschillende vormen van ondersteuning waarvan u, als mantelzorger, gebruik kunt maken. Ondersteuning waardoor het iets gemakkelijker wordt om de zorg vol te houden. Amaryllis en diverse organisaties bieden ondersteuning op meerdere gebieden. Mantelzorg Amaryllis helpt u graag verder.