Algemeen

Manuele Lymfe Drainage bij Massagepraktijk Op ‘e Barten in Wanswert

Massagepraktijk Op ‘e Barten heeft als specialisme de techniek Manuele Lymfe Drainage (MLD) volgens de Dr Vodder methode.

MLD is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van de massage is dit uiterst essentiële afvoersysteem te zuiveren en te regenereren om zo het lichaam te versterken. De techniek van MLD bestaat uit een lichte aanraking  van de huid en de direct daaronder liggende weefsels. De techniek is niet te vergelijken met andere massagetechnieken.  De zachte, schuivende en pompende bewegingen versterken de stroming van de lymfe door het lichaam. MLD voelt weliswaar zacht aan, maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen is groot. De toepassingsmogelijkheden voor een MLD behandeling zijn groot. Te denken valt aan o.a. oedeem, een slechte circulatie, tijdelijke beschadiging van het lymfestelsel (na operatie, trauma of sportletsel) long covid klachten, burn out en stress enz.

Ook kunt u voor een Borstweefsel-behandeling, Shiatsu, Klassieke massage of Reflexzonetherapie terecht in de praktijk. Bij het intake gesprek wordt er in overleg en al naar gelang de klacht een behandeling samengesteld.

 

Heeft u behoefte om even te ontspannen? Ook dan bent u aan het juiste adres. Massagepraktijk Op ‘e Barten is gevestigd in Wanswert. In de sfeervolle praktijk aan huis, omgeven door rust en ruimte en uitzicht over de prachtige weilanden van Wanswert is het goed vertoeven.

De behandelingen worden (deels) vergoed door Uw zorgverzekeraar mits u aanvullend verzekerd bent. Kijk hiervoor in uw eigen polisvoorwaarden. 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Joke Elgersma, tel 0613802524 of kijk eens op de website www.opdebarten.frl