Algemeen

Marrumer Verhalenavond neemt ons mee op reis

Marrum-Westernijtsjerk doet graag mee aan de Friese verhalenavond. Na de start tijdens Culturele Hoofdstad 2018 is een nieuwe traditie ontstaan. Deze vierde verhalenavond belooft weer een mooie avond te worden. Luister naar de verhalen van dorpsgenoten. Verhalen uit het dagelijks leven én met inspiratie op het thema ‘Mijn reis’.

Het programma 19 uur Inloop

20 uur Welkom en eerste verhalenronde

1e verteller Daan Poelstra neemt ons mee op reis in de toneelwereld. Onder de titel ‘Sa hat de skriuwer it net bedoeld’. Daan was jarenlang een van dé gezichten van de Marrumer toneelvereniging. In de glorietijd stond het toneelgezelschap op diverse grote Friese podia. 

2e verteller is Tineke Zijlstra. Zij vertelt in ‘Für alle Leute’ over belevenissen tijdens een reis met een vriendin naar Berlijn en Polen.

Pauze 

21 uur Nieuwe ronde verhalen

3e verteller René Bil kreeg vorig jaar de zaal muisstil met zijn persoonlijke verhaal. René schreef voor deze avond het verhaal “Gaandeweg”. Hij neemt ons mee op verschillende buitenlandse reizen en heeft een verrassend slot in petto.

4e verteller is Jaap Hijma. Hij vertelt in “100 jaar HIJMA landbouw” over zijn familiegeschiedenis op de boerderij aan de Ringweg. Dit wordt dus een reis door de geschiedenis. 22 uur Einde verhalenavond Uiteraard kunt u na afloop nog gezellig bijpraten in het dorpshuis. 

Ook zo benieuwd naar deze verhalen? 

Wij zien u graag op de Marrumer verhalenavond. Locatie is doarpshûs De Nije Tillle, Ringweg 21 in Marrum. De entree is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. Informatie op marrum-online.nl en verhalenavond.nl. Op de Ferhalejûn kinst harkje nei persoanlike ferhalen op de moaiste plakjes fan Fryslân