Algemeen

Meiden gymnastiekvereniging MGVV hadden ‘thuiswedstijd’

De afgelopen maanden hebben de meiden van de gymnastiekvereniging uit Marrum hard geoefend, binnen de verschillende teams, voor de diverse turnwedstrijden. Vorige week konden de alle meiden van de recreatieteams en de jongere meiden van de selectie hun oefeningen laten zien in de turnwedstijd in de Harkema, een groot succes met een aantal mooie medailles. 

De turnmeiden van selectie 2 hebben op verschillende niveaus en daarom ook op verschillende plekken in Friesland meegedaan aan de plaatsingswedstrijden. En afgelopen zaterdag heeft het laatste team hun turnoefeningen laten zien in Ferwert. 

MGVV en Turnlust Hallum werden dit jaar door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) gevraagd om een wedstrijd te organiseren in Ferwert, een ware ‘thuiswedstrijd’. Een dag vol afwisseling in teams, turnmeiden, verenigingen, juryleden, EHBO en catering. Er werd geturnd op de balk, vloer, brug en sprong. Een mooie dag waarin jonge meiden kunnen laten zien waar ze de afgelopen maanden zo op geoefend hebben. 

Dat het wedstrijdseizoen afgelopen is voor MGVV, wil niet zeggen dat er niet meer getraind wordt. De meiden gaan zich nu richten op de jaarlijkse afsluiting in Marrum. Daar laten ze allemaal de oefeningen zien die ze beheersen en waar ze voor gaan oefenen. Dit is een geschikte tijd voor kinderen die kennis wil maken met gymnastiek. 

Vindt uw kind gymnastiek of turnen leuk en is uw kind klaar om de sprong te wagen? MGVV zorgt voor een instuiftraining. In de meivakantie, op vrijdag 3 mei, geeft MGVV de mogelijkheid dat uw kind kan meedoen aan de gymnastiektrainingen in Marrum. Tijdens deze instuiftraining krijgen de kinderen de kans om kennis te maken met de gymnastiekles onder begeleiding van onze trainers. 

Instuiflessen vrijdagmiddag  17 mei 2024; Trije Tunen 5, Marrum (gymzaal Marrum)

Leeftijdcategorie: basisschoolgroep 2,3,4 van 14.00 -15.00 uur.  Leeftijdscategorie: basissschoolgroep 5 en ouder van 15.00 – 16.00 uur

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website en facebook-pagina