Algemeen

Mijlpaal voor bloemenpluktuin Plukgeluk

De heer en mevrouw Haarsma uit Tzummarum zijn in het zonnetje gezet. Piet Haarsma kocht de duizendste vierkante meter van pluktuin Plukgeluk. Daarmee is nu al een bedrag van 10.000,- euro voor de goede doelen bereikt. Het geld wordt verdeeld over de lokale Vogelwachten Friesland, Stichting Us Dream en de Voedselbank Leeuwarden.

De bloemenpluktuin ligt aan de Koudeweg en biedt een weids uitzicht op het Bildt. Er groeien prachtige zonnebloemen, lupines, goudsbloemen, margrieten, azalea’s en nog 30 andere soorten. De mogelijkheid tot plukken – en daarmee een goed doel steunen – loopt door tot september.Plukgeluk is een project van Rotary Oldehove in Leeuwarden. Akkerbouwer Rienks van Rotary Oldehove heeft 10.000 vierkante meter van zijn grond beschikbaar gesteld om dit maatschappelijke project mogelijk te maken. Plukgeluk is ondergebracht in een aparte stichting en er wordt geen winst gemaakt. Na aftrek van de kosten gaat 100% van de opbrengst naar de goede doelen.

Uit handen van het bestuur van de pluktuin kregen de heer en mevrouw Haarsma een kaart voor De kraak van de kluis. Dit theaterstuk is geschreven in het kader van 75 jaar vrijheid. Vanwege de corona-maatregelen is de voorstelling omgewerkt tot een ‘theatrale thuisbeleving’. Hein Jaap Hilarides – initiatiefnemer van De kraak van de kluis – overhandigde het cadeau voor de koper van de duizendste vierkante meter van de pluktuin Plukgeluk.