Algemeen

Moederdag in het teken van LOOP Leeuwarden

LOOP Leeuwarden staat voor de deur. Op zondag 14 mei vindt het grootste hardloop- én wandelevenement van Fryslân plaats. Ruim 5.500 deelnemers hardlopen en wandelen op Moederdag door het centrum van Leeuwarden en in de wijde omgeving.

Programma
Op zondag 14 mei kunnen deelnemers meedoen aan één van de acht hardloop- of wandelafstanden. Alle hardloopafstanden starten én finishen op de Groeneweg aan de voet van de Oldehove. De wandelafstanden starten in Deinum en finishen net als de hardlopers in Leeuwarden. Het finishplein voor alle deelnemers bevindt zich op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

Kidsrun
09:30 uur = Ausnutria 1 km
10:00 uur = Spellekijn 2,5 km

Hardlopen
10:30 uur = ABD Renault/Nissan 21,1 km
10:45 uur = Decathlon 5 km
13:30 uur = Intersport Luxen 10 km

Wandelen (start in Deinum)
10:45 uur = P. de Vries 22 km
12:45 uur = Europrovyl 11 km
13:45 uur = FRL Groep 6,5 km

Grootste gratis Kidsrun van Nederland
LOOP Leeuwarden is de grootste gratis Kidsrun van Nederland. Meer dan 1.000 kinderen rennen op zondag 14 mei door het centrum van Leeuwarden. ‘Bij LOOP Leeuwarden hebben kinderen een speciale plek. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis deelnemen aan het evenement, ontvangen daarbij een medaille én een uniek LOOP Leeuwarden T-shirt’, aldus Kees van Anken, voorzitter Stichting Gezonde Stad Leeuwarden.

Routes gecertificeerd
LOOP Leeuwarden start en finisht in 2023 op het Oldehoofsterkerkhof, het plein aan de voet van de Oldehove. Organisator Victor Plomp vertelt: ‘De routes zijn hierdoor deels gewijzigd. De lange hardloopafstanden blijven richting het noorden gaan, maar geven minder druk op het centrum en dat is natuurlijk prettig voor de weggebruikers en bewoners van de stad’. 

Onlangs liet de organisatie van LOOP Leeuwarden de twee langste hardloopafstanden, de 10 en de halve marathon, officieel meten en certificeren. ‘Dit is een belangrijke mijlpaal voor het evenement. LOOP Leeuwarden streeft ernaar om zich ieder jaar te ontwikkelen, zo ook op het gebied van wedstrijdzaken. Onze ambitie is om in de toekomst alle hardloopafstanden officieel te laten certificeren’, vervolgt Plomp.

Schrijf je in
Doe mee met de 16e editie van LOOP Leeuwarden en schrijf je in! Dit kan tot en met donderdag 11 mei, 23:59 uur via www.loopleeuwarden.frl.