Algemeen

Najaarskampioenen KV CSL

Ook nu weer heeft KV CSL een leger aan kampioenen (CSL 3, A2, C1, D1, E1). Deze keer lichten we de D1 en CSL 3 uit. 

De toppers van CSL D1 zijn dit najaar ongeslagen kampioen geworden! Een overtuigende start van de competitie zorgde ervoor dat spelers en trainers vol vertrouwen tegen de grote rivaal uit Hantum aantraden. 

Waar DTL in het verleden een lastige tegenstander was, werd er nu tweemaal overtuigend gewonnen door CSL. Uiteindelijk bleken Deinum/Spannum D1 en Mid-Fryslân D1 ook in de returns niet opgewassen tegen het goede spel van CSL.

Bij de senioren is CSL 3 kampioen geworden. Sinds dit jaar kunnen ook de senioren vóór het zaalseizoen kampioen worden, waardoor ze na het zaalseizoen promoveren naar een hogere poule. CSL 3 heeft dit jaar een team met een mix van ‘jong en oud’ met daarbij een paar ‘oud gedienden’ vanuit de selectie. Op papier dus een veelbelovend team. Beginnend met een verliespartij was het tot de één na laatste wedstrijd onzeker of het kampioenschap zou gaan lukken. 

Deze wedstrijd wist CSL 3 te winnen tegen de mede-koploper De Granaet 2 uit Dokkum. Uiteindelijk kon het kampioenschap in de laatste wedstrijd binnengesleept worden tegen Boelenslaan/It Fean 2, welke op dat moment op plaats 2 in het klassement stond. Een winderige dag zorgde voor een doelpuntrijke dag voor CSL, want er waaiden maar liefst 29 doelpunten in aan de kant van CSL tegen 11 doelpunten van Boelenslaan/It Fean 2. Nu nog werkende aan een geoliede machine zijn ze al met 1 verliespartij uiteindelijk overtuigend kampioen geworden. 

De andere kampieoen zullen we ook nog uitlichten