Algemeen

Nieuwjaarsconcert CMV Burdine op zondag 12 januari

In 2020 viert CMV Burdine uit Sint Annaparochie haar 50 jarig jubileum. De vereniging is vanaf 1970 ontstaan vanuit de samenwerking tussen Excelsior Sint Annaparochie (1920) en Solideo Gloria (1949).

De aftrap van dit jubileumjaar zal worden gegeven op zondag 12 januari. Om 15:30 uur is er een nieuwjaarsconcert in de Bordenakerk te Froubuurt. O.l.v. dirigent Arend Gerds zullen een aantal bekende stukken ten gehore gebracht worden. Denk daarbij aan de Radetzky Mars en de Second Walz. Daarnaast zullen ook stukken ten gehore gebracht worden die de muziekvereniging nu op het repertoire hebben staan, zoals Aurora Borealis (Noorderlicht). Het belooft een gevarieerde muzikale middag te worden. Bovendien zal jeugkorps ‘De Belhamels’ o.l.v. Tjipke Pasma ook van zich laten horen. 

Noteer ook alvast de datum 14 november. Dan zal het jubileum met een groots concert gevierd worden in de Gideonkerk te St. Anne. Speciaal voor het jubileum laat de vereniging een muziekstuk componeren door componist (en eigen dirigent) Arend Gerds. Dit stuk zal op het jubilieumconcert voor het eerst te horen zijn!

Om dit werk te kunnen bekostigen is een speciale maat-actie opgezet. Meer info hierover kunt u vinden op de site van CMV Burdine en op de flyers die bij het nieuwjaarsconcert uitgedeeld worden. 

We heten u van harte welkom bij het nieuwjaarsconcert op 12 januari, 15:30 uur. De toegang is gratis, collecte bij de uitgang en na afloop wordt u een drankje aangeboden in de Kyfhueck.