Algemeen

Nieuwjaarsconcert Evelien Storm

Op vrijdagavond 11 januari 2019 @ De Wier in Koarnjum de veelzijdig zangeres Evelien Storm (1988). Ze maakt eigenzinnige liedjes. Op haar debuutalbum ‘Little Lights’, dat in september 2018 uitkwam,  combineert ze verhalende teksten en lyrische melodieën met invloeden uit pop, een tikje Braziliaanse muziek en jazz. 

Op deze CD balanceert Evelien tussen een singer-songwriter, jazzmuzikant en popartiest. In elf liedjes schetst ze in zowel tekst als muziek kleine verhalen. Een ontluikende liefde, een overmoedig jongetje en de weemoed van een oude man zijn afwisselend verpakt in liedjes met een speelse lichtheid of een rijke, donkere ondertoon. Daarbij haalt Evelien thema’s aan die in haar leven een grote rol spelen, zoals haar jeugd op het Friese platteland, een gevoel van heimwee en de reizen die ze maakt. Verbindende factor is de altijd warme zang van Evelien die door de muziek lijkt te meanderen. 

In deze muziek klinken invloeden door van Paul Simon, Mayra Andrade, Joni Mitchell en Maria Joao. Voor dit album, dat tot stand kwam via een succesvolle crowdfundingscampagne bundelde Evelien haar krachten met gitarist en componist Joost van der Beek en toetsenist Vincent Grit. Samen met een voltallige Groningse band namen ze de elf nummers op in Studio Spitsbergen, een verstilde plek op het weidse platteland van Groningen. Voor het duet ‘Writings in the Sand’ werkte ze samen met Izaline Calister, één van haar inspiratiebronnen. Evelien produceerde het album zelf.

De afgelopen jaren is Evelien als (lead)zangeres betrokken geweest bij verschillende pop- en jazzformaties. Ze stond daarmee in huiskamers, kleine theaters en op festivals, zoals Noorderzon. Onder de naam VaiVaiVai speelde ze samba’s en bossa nova’s samen met gitarist Rob Elfrink. In 2014 brachten ze het album ‘Oceano’ uit. Tijdens hun optredens - vaak op intieme locaties, dicht op het publiek – ontwikkelde Evelien zich als een zangeres met een innemende presentatie, speelse timing en een liefde voor Braziliaanse muziek die nooit meer over is gegaan. Evelien is in 2012 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen (jazz vocals) en in 2013 aan de Rijksuniversiteit Groningen richting Kunsten, Cultuur en Media (film en kunstbeleid). Na omzwervingen in Antwerpen en Rotterdam is ze uiteindelijk terecht gekomen in Den Haag, van waaruit ze schrijft, zingt en optreedt.  

Met haar trio zal ze deze vrijdagavond in het kleinste huiskamertheater van noordwest Friesland een sfeervol nieuwjaarsconcert geven.Toegang alleen na aanmelding via tel.nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

Huiskamertheater De Wier, De Wier 5 Koarnjum. Aanvang 20.30 uur. Deur open 20.00 uur.