Algemeen

Noord-Friese Winkeltjesroute

Op zaterdag 23 februari zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De start van de route is bij Bonte Blikvanger aan de Langebuorren 37 in Hallum. Hier krijgt de klant een routekaart. De routekaart is ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. 

Bij Bonte Blikvanger bestaat het aanbod in de sfeervolle ruimtes uit antiek, vintage, nostalgische gebruiksgoederen, kunst en kunstnijverheid. Het meeste komt uit Nederland maar er zijn ook voorwerpen die hun oorsprong vinden in andere Europese landen en andere werelddelen. Af en toe worden er meubels gerestyled door de eigenaren Otto van der Boom en Njiske Monsma en ook maakt de laatstgenoemde (dieren)tekeningen en verwerkt ze restanten leer en meubelstof tot kussenhoezen en tasjes. Doorlopend is er (wisselend) werk te zien van expressief en zeer gedreven kunstschilder Aernout Voorthuijsen. Naast het bewonderen van al dat moois kan men bij Bonte Blikvanger terecht voor koffie met iets lekkers en de lunch. De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland. Van april t/m september maakt Kunst in de Kerk van Lichtaard onderdeel uit van de route. Met elke maand een andere expositie. 

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. 

Op de route kan men op verschillende plaatsen terecht voor koffie en thee, namelijk bij Sathe 1772 in Morra (koffie- en theeschenkerij),  Atelier Kleine-Lijn en Foarinoar Vintagekleding in Blije (beide theetuin), Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert (theetuin), Atelier Nunique in Oosternijkerk (koffie en thee) en bij Sneupzolder De Terp in Hiaure. Bij De Bonte Blikvanger in Hallum kunt u naast koffie en thee ook lunchen. Maar let op: de theetuinen zijn in februari gesloten.