Algemeen

Oeganda schittert in het zwart geel van VV Blija

De voetbalshirts van VVBlija hebben een lange afstand afgelegd om een tweede leven ingeroepen te worden. Vanaf nu mag de jeugd van het Watoto Dorp schitteren in de zwart gele kleuren met opdruk van sponsoren zoals ‘de Frije cross’, ‘autoschade van der Meer’, ‘Edwin Fennema transport’, ‘Maldas’, en ‘Schreiber’.

In het seizoen 2022/2023 heeft VV Blija doormiddel van nieuwe sponsoren en sponsoracties, nieuwe voetbalkleding voor jeugd aan kunnen schaffen. Het jeugdbestuur was al langere tijd op zoek naar een geschikt doel waar de oude kleding naartoe kon gaan. Op 20 oktober was het Oegandese kinderkoor ‘Watoto’ in Blije en de vereniging heeft besloten om de oude shirts aan hun mee te geven.  

De jongeren uit het Oegandese Watoto dorp zullen de shirts gebruiken bij hun dagelijkse sport activiteiten. De club had contact met een vrijwilliger die enkele weken vrijwilligerswerk bij Watoto had gedaan en kwam er op deze manier achter dat de jongeren niet alleen baat hadden bij nieuwe shirts en broekjes. Sommige kinderen dragen zeer oude voetbalschoenen met sokken eromheen, omdat de schoenen anders uit elkaar vallen.
Na een oproep op de facebookpagina van VV Blija werden er vanuit het gehele dorp voetbalschoenen ingezameld. De initiatiefnemer van deze inzamelactie: ‘Wanneer ik thuis kwam uit mijn werk, stond er weer een tas met voetbalschoenen voor de deur’. 

Waar een klein dorp groot in kan zijn!

De club heeft uit Oeganda vernomen dat zij erg blij zijn met deze gift. De kinderen dragen de shirts vol trots!