Algemeen

Open huis bij Royal Werkbedrijf, locatie Waadhoeke in Minnertsga

Voor iedereen die graag aan het werk wil in een mooie omgeving met een fijne sfeer is er een plekje vrij bij Royal Werkbedrijf. Of je nu moet participeren vanuit jouw gemeente of een fijne dagbestedingsplek zoekt, je kunt bij Royal Werkbedrijf terecht.

Royal Werkbedrijf heeft locaties in Noardbergum en Drachten en sinds 2020 ook in Minnertsga. Aan de Scheltingaweg 6 aan de rand van het dorp in gemeente Waadhoeke zijn begin 2020 twee enthousiaste ondernemers gestart. Arjen en Brigitta Bruinsma runnen Royal locatie ‘Waadhoeke’ en bieden tal van interessante dagbesteding en werk- en -leermogelijkheden op het gebied van techniek en metaalbewerking.

 

De eerste vraag die bij aanvang van een traject gesteld wordt is: “Wat vind je leuk om te doen”? Daarna wordt met elkaar bekeken wat de mogelijkheden zijn. Deelnemers kunnen bij locatie Waadhoeke bijvoorbeeld leren om van een olievat een barbecue te maken, meubels te ontwerpen en te realiseren, ze kunnen sleutelen aan auto’s en ga zo maar door. Als deelnemers kiezen voor techniek of metaalbewerking, dan kunnen ze ook deelcertificaten in verschillende vakgebieden halen. Dit is mogelijk omdat Brigitta vanwege haar docentschap zelf examens af kan nemen.

In maart 2020 is de officiële handtekening gezet en sinds 1 juni is ‘Royal werkbedrijf locatie Waadhoeke’ te Minnertsga geopend. De coronacrisis heeft wel enige vertraging opgeleverd, waardoor er nog geen feestelijke opening is geweest. 

In de week van de herfstvakantie van 12 t/m 16 oktober a.s. zijn de deuren voor iedereen open en kunt u binnenlopen en een kijkje nemen. De koffie staat klaar, iedereen is welkom