Algemeen

Oranje viert 125-jarig jubileum met feestelijk reünie weekend

MINNERTSGA - Christelijke muziekvereniging ´Oranje´ uit Minnertsga bestaat 125 jaar en viert dit samen met leden en reünisten tijdens een feestelijk weekend van 27 tot en met 29 september. De bloeiende vereniging bestaande uit een fanfare, drumfanfare, majorettes, jeugdorkest en kinderdans telt tijdens dit bijzondere jaar ook nog eens 125 leden. In tijden van verenigingen die ophouden van bestaan is dit zeker uniek. In Minnertsga heerst nog echt een ‘mienskipsgefoel’. Het hele weekend wordt door eigen leden georganiseerd met hulp van dorpsgenoten en andere verenigingen. 

Reünie
Op zaterdag 28 september wordt er een reünie gehouden voor leden en oud leden van Oranje. Bent u lid geweest van de majorettes, jeugdorkest, fanfare of drumfanfare of heeft u op een andere manier een connectie met Oranje? Vanaf 13.00 start een ontzettend leuk programma met een tentoonstelling, optredens van Oranje, borreluur, BBQ en aansluitend een leuke feestavond met optredens van de feestcommissie en de band Foute Bull.  Aarzel niet en geef u op via:reunie@oranje-minnertsga.nl. Het belooft een gezellige dag te worden.

Circus
Komt dat zien, komt dat zien! De jeugdleden van Oranje hebben voor het reünie weekend hard geoefend om een circus op de planken te zetten. De feesttent zal omgetoverd worden tot circustent. Op vrijdagavond  zullen zij hun kunsten vertonen voor alle belangstellenden uit het dorp voor jong en oud. Aansluitend is er op de vrijdagavond disco voor alle jeugd tot en met 18 jaar.

Tentoonstelling
In het Oranjehiem zal tijdens het reünie weekend een tentoonstelling te zien zijn voor belangstellenden, leden en reünisten. De bezoekers worden meegenomen door de geschiedenis van de vereniging. Zo wordt onder andere stilgestaan bij belangrijke punten in de geschiedenis; de oprichting van de fanfare, de drumfanfare en de majorettes. Maar ook bij de diverse WMC deelnames, bezoeken van nationale en internationale bands/orkesten aan Minnertsga en de verschillende nationale en internationale reizen van Oranje. Ook zal te zien zijn hoe diverse zaken veranderd zijn door de tijd; onder andere dirigenten, tamboer-maitres, uniformen en acties om de kas van de vereniging van de nodige financiële middelen te kunnen voorzien. Dit alles met behulp van een grote verscheidenheid aan materialen zoals foto’s, geluidsopnames en filmmateriaal. Maar ook door een lid zelf gemaakte jaarboeken. Speciaal voor kinderen is er een quiz. Kortom een unieke mogelijkheid voor jong en oud om een reis te maken door de afgelopen 125 jaar van Oranje.

Op vrijdag zaterdag rijdt er vanaf het Oranjehiem een treintje‘ it Minnertsgeaster lokaaltsje’ door het dorp langs locaties welke verband hebben met Oranje.

Kerkdienst
Het weekend wordt afgesloten met een kerkdienst in de feesttent met muzikale begeleiding van de fanfare. Daarna is er gelegenheid om koffie te drinken en na te praten.

Kijk voor het gehele jubileumprogramma en tijden op www.oranje-minnertsga.nl of volg Oranje op Facebook en Instagram.