Algemeen

Orgelconcert Gerwin van der Plaats in Ferwert

Op vrijdagavond 30 september verzorgt de bekende Kamper organist Gerwin van der Plaats een concert op het fraaie orgel in de Martinuskerk te Ferwert. 

Nu zou iemand misschien kunnen zeggen, een orgelconcert, dat is niets voor mij! Juist dan is het een goed idee om deze avond toch te komen kijken en luisteren en laat u verrassen door de verschillende klanken van het orgel op een manier zoals u wellicht nog niet eerder heeft gehoord. Gerwin heeft op verzoek een programma samengesteld voor jong en oud met populaire klassiekers van Bach tot Simon and Garfunkel. Geen doorsnee orgelconcert dus met heftige en zware orgelwerken maar juist met heerlijke luistermuziek!

Gerwin van der Plaats (1977), onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan kerken in Zwolle, IJsselmuiden en Ninspeet. Daarnaast is hij dirigent van een 5-tal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenie. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen. Zijn muzikale aanpak kenmerkt zich door spontaniteit, gedrevenheid, vakkundigheid en aanstekelijk enthousiasme.

 

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree