Algemeen

Orgelconcert in Johanneskerk te Britsum

Op zondag 12 juli geeft Wim Madderom in de Johanneskerk te Britsum een orgelconcert. Hij speelt met genoegen deze middag op het kortgeleden gerestaureerde Hardorff-orgel. U bent deze middag, tijdens een Open Kerk middag, van 13.00 en 17.00 uur van harte welkom.

Wim Madderom (1948) speelde vanaf z’n 12de op het orgel van het Witte Kerkje in zijn geboorteplaats  Sint-Pancras; studeerde na zijn middelbare schoolopleiding  orgel (bij Albert de Klerk) en piano (bij Debora Land) op het Conservatorium in Amsterdam.

Na een kleine 30 jaar de functie van organist vervuld te hebben in Sint-Pancras verhuisde hij in 1988 naar Berkel en Rodenrijs (Z.H.).

In 1989 werd hij benoemd tot cantor-organist in de Oude Kerk Voorburg, welke functie hij vervuld heeft tot zijn pensionering in 2013.

Naast het dirigeren van koren in heel wisselende stijlen, begeleiden van solisten, het geven van soloconcerten en een orgel- en pianolespraktijk, heeft hij de functie van kerkorganist na een korte periode van rust, weer hervat in de kerkgemeenschap “De Ark” in Berkel en Rodenrijs.

Toegang: gratis, tijdens Open Kerk middag van 13.00 en 17.00 uur