Algemeen

Oudejaarswedstrijd PSV de Molenruiters en PC de Molenwieken

Op zondag 29 december werd op manege de Molenruiters in Vrouwenparochie traditiegetrouw de oudejaarswedstrijd gereden door de leden van de Molenruiters en Molenwieken. 

De organisatie bedenkt voor deze onderlinge wedstrijd ook altijd een thema. De ruiter die het creatiefste te paard zijn onderdeel rijdt, kan hier ook een prijs mee verdienen. Het thema dit jaar was ‘de Middeleeuwen’. Dankzij alle ridders, jonkheren en jonkvrouwen werd het een zeer geslaagde dag. 

Dressuur
Het programma begon met de dressuur van de paarden. Als eerste kwam Martine Meijer aan de start met Janna Fan Tsjeintgum, zij reden 194 punten in de B bij elkaar en gingen hiermee met de 1ste prijs naar huis. Ook Mariska Westmaas reed met First Z een mooie B-proef, zij kreeg hiervoor 175,5 punten. De laatste B-combinatie was Martine van Sinderen met Wietske, zij reed 172,5 punten bij elkaar. 

In de BB reed Anouk Hettinga met Kalsbeek Kelsington 186,5 punten, Tinie Werkhoven reed met Famke 172 punten en Kianne Plantinga reed met Ylse Fan Berltsum 180,5 punten bij elkaar. Anouk Hettinga werd met haar proef ook nog beloond met een 2de prijs. 

In de L1 startte Janneke Laverman met Toran, zij kregen 181 punten voor hun proef. In de M1 reed Jelske Groen met Be Fair een mooie proef, zij kreeg hier 184 punten voor en won daarmee de 3de prijs. Ylse Dijkstra reed een M2-proef met Coco Flame, helaas besloot haar paard dat de proef iets eerder klaar was dan dat de bedoeling was, maar alsnog reed ze 165,5 punten bij elkaar. Daarna waren de ponyruiters aan de beurt. Hier startte Hedwig Bakker als eerste met Terra Nova Zaïre in de M1, zij kregen 176,5 punten voor hun proef. Daarna reed ook Marthe Kocken een M1-proef met Luna’s Sunday Surprise, zij kreeg 172 punten voor de proef. Als laatste M1-combinatie was Denise de Vries aan de beurt, met Amazing reed zij 192 punten bij elkaar. Dit was ook gelijk goed voor een 1ste prijs binnen het pony-klassement. 

In de L2 reden 3 combinaties. Als eerste reed Annemart Ferwerda met Sjeik Shamar een mooie proef en kreeg hiervoor 187,5 punten. Daarna reed Hedwig Bakker met Josette 197 punten bij elkaar. Als derde L2- combinatie reed Malissa Verbeek met Kantjeboord 170,5 punten. 

In de L1 reed Stacy de Vries met Amazing 190 punten bij elkaar, dit was ook goed voor een 3de prijs. Aljanne Zijlstra reed met Bonanza in de L1 181 punten. 

In de BB reed Channa de Vries met Amazing 184 punten bij elkaar. Ninthe Polstra reed met Sunny in de B 179 punten, Senna de Vries met Stacey behaalde 174,5 punten voor hun proef in de B. Ook Yrsa Nauta startte in de B, zij reed met Kantjeboord 183 punten. Janny Haijma wist met Deleste precies hetzelfde aantal punten te rijden als haar voorganger, dus ook voor haar 183 punten in de B. Baukje van der Veen reed met Kyaro 187 punten bij elkaar. Als laatste dressuurcombinatie kwam Anne Myrthe Huizinga met Sanne een proef rijden, zij werden hiervoor beloond met 191 punten. Hiermee won ze de 2de prijs.