Algemeen

Rens Miedema achtste in de race, negende in het kampioenschap en een nieuwe uitdaging voor volgend jaar!

Met twee prima laatste NK races, waarin hij als achtste over de finish komt op het juniortrack in Assen, stijgt Rens nog twee plaatsen in het kampioenschap en sluit zo dit seizoen als negende af. 

De zaterdag was een lastige dag voor Rens, hij had geen grip aan de voorkant van zijn machine en kon zo niet voluit rijden. Er werd een hoop gesleuteld aan de motor maar er leek weinig verbetering in te zitten. Rens: “gelukkig geeft mijn moeder nooit op en aan het einde van de dag hadden we eindelijk de juiste afstelling te pakken.”

De zondag was het kouder dan op de zaterdag, dus lagen de tijden iets hoger dan de dag ervoor. Maar Rens wist met de goede afstelling van zijn KTM toch een snellere tijd neer te zetten en kwalificeerde zich zo als negende.  Rens: “Ik wist dat, wanneer ik het hier heel goed zou doen, ik nog twee plekken in het kampioenschap kon stijgen, dat was het maximaal haalbare. Ik was zo gebrand om dat te halen dat ik de start van de eerste race verpestte met een wheelie.” Veel tijd om daar over na te denken kreeg hij niet, want Rens zat direct in het achterwiel van de Yamaha die hem voorbij was gestoken. Hij zette de druk er vol op en kon sneller rond dan zijn concurrent, helaas viel deze en kwam ook Rens daardoor bijna ten val. Hij kon de motor overeind houden en zijn race vervolgen om uiteindelijk als achtste over de finish te komen. “In race twee was ik rustiger bij de start nu was ik veel beter weg en kon ik een aantal ronden met de snellere jongens voor mij mee. Ik reed er zelfs mijn snelste ronde van het hele weekend! Ik wist als achtste te finishen en daarmee haalde ik mijn doel om nog twee plekken te stijgen in het klassement. Ik ben super blij! Ik heb meer dan mijn doelen voor dit jaar gehaald, heel veel progressie geboekt en ik heb zin in volgend jaar! Ik ruil mijn zware KTM in voor de wendbare Yamaha en rijdt volgend jaar Kickstart Yamaha cup! Ik ben heel blij met deze kans, in deze klasse wordt gestreden op gelijkwaardige motoren in een groot deelnemersveld met ervaren rijders en rookies. Deze winter blijf ik trainen op mijn minibike op de grotere kartbanen in Nederland en Duitsland en ik ga op zoek naar sponsoren die hard nodig zijn voor het volgend jaar.