Algemeen

Rij Bewust Test en Online Opfriscursus voor Senioren

Vandaag wil ik u over twee onderwerpen informeren: Rij Bewust Test en Online Opfriscursus voor Senioren. De opfriscursus is heel leerzaam voor de iedereen, die lang geleden rijbewijs heeft gehaald. Test uw kennis over de nieuwe verkeersregels!

Rij Bewust Test: in november 2020 heeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) samen met het CBR deze test online gelanceerd. In deze test kunt u anoniem checken of u veilig en vertrouwd autorijdt. Er zijn totaal 38 vragen in vijf thema’s: ontspannen rijden, soepel bedienen, manoeuvreren, voorkomen van fouten en mijden van situaties. Bij elke vraag krijgt u een foto te zien. De foto illustreert een situatie op de weg. U moet één van vier antwoorden aanvinken. Bij voorbeeld: nooit, af en toe, regelmatig, vaak. Kennis van verkeersborden en verkeersregels wordt niet getoetst. 

Nadat u de test heeft gedaan, krijgt u persoonlijke adviezen en praktische tips zodat u bewuster en veiliger kan rijden. U kunt deze test via www.rijbewusttest.nl vinden.

Online Opfriscursus voor Senioren: via YouTube films worden nieuwe verkeersregels aan u geïnformeerd. Er zijn negen thema’s in het verkeer. Ieder thema duurt 3 tot 6 minuten. Van sommige onderwerpen weten wij de regels niet precies, dan kunnen wij niet goed handelen tijdens het rijden. 

Bijvoorbeeld: een persoon in een scootmobiel. Is deze persoon een voetganger of een bestuurder? Antwoord: een scootmobiel mag op het trottoir, op het fietspad maar ook op de rijbaan rijden. De plaats waar de scootmobiel zich bevindt, bepaalt de status van de persoon: als deze op het trottoir rijdt, dan is de persoon daarin een voetganger. Als de scootmobiel op het fietspad of op de rijbaan rijdt, dan is de persoon in de scootmobiel een bestuurder. 

U kunt deze opfriscursus vinden via Google met deze zoekterm: ‘vvn video meeste besproken thema’ en kies: Video’s: meest besproken thema’s uit de VVN Opfriscursus.

Tot slot: ik doe de rijbewijskeuring in Stiens op iedere vrijdag (voorheen op donderdag). Om een afspraak te maken of vragen te stellen kunt u dit nummer bellen: 0594-646301. Email: info@acupunctuur-huynh.nl, 

Dhr. V.T. Huynh, erkend keuringsarts λ

 Zie ook de advertentie op pagina 4