Algemeen

Robert Jan Stips 'Solo' @ De Wier

Op zaterdagavond 16 maart (bijna uitverkocht) en zondagmiddag 17 maart 2019 reist muzikant Robert Jan Stips opnieuw af naar de terp De Wier in Koarnjum. 

Toen de band Supersister (“She was naked”) in 1974 uiteen viel werd Robert Jan direct gevraagd door Golden Earring om als toetsenist mee te gaan doen. Hij speelde op twee albums mee: “Switch” en “To he Hilt”. Met Bertus Borgers (saxofonist) formeerde hij de legendarische band Sweet d’Buster, Deze groep maakte twee elpees: “Sweet ‘d Buster” en “Friction”. Soloprojecten volgden, muziek voor tv-series, samenwerkingen met o.a. Freek de Jonge en Bart Chabot. In 2003 trad Robert Jan Stips weer toe tot de Nits, voor hun jubileumtournee ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de groep. Stips werkte mee aan het album “1974”.  In 2017 bracht the Nits en nieuw album uit: “Angst” en een succesvolle tour door Europa en Nederland volgde. Deze muzikale duizendpoot toerde in de afgelopen periode met de theaterproductie ‘O Die Zee’ met de groep FABELHAFT langs de Nederlandse theaters. Daarmee was hij in 2017 ook te zien in De Harmonie in Leeuwarden.  Een bijzonder muzikaal project: in 2005 begon hij met incidentele solo-optredens. Hij speelt dan een keuze uit zijn meer dan 300 songs omvattende repertoire. In 2009 kwam het album “Rond” uit, een DVD en een CD met 13 nummers, opnieuw gearrangeerd, zoals hij ze tijdens deze optredens speelt: oud en nieuw werk. Recentelijk was een fraaie docu over hem te zien in het tv-programma “Het Uur van de Wolf” met de titel  “De tovenaar van de Nederpop”. Daarin oa. ook veel aandacht voor zijn nieuwe “Supersister Project 2019”. Op deze avond @ De Wier speelt, zingt en vertelt muzikale duizendpoot Robert Jan aan de piano(la) over zijn uitgebreide muziekcarrière in de Nederlandse popmuziek. 

Leuk detail: de bezoeker van dit solo-concert @ De Wier kan alvast verzoeknummers aanvragen via zijn site of die van Concerts & More @ De Wier!  

 

De Wier 5, 9056 PM Koarnjum

Zaterdag 16 maart 2019: aanvang 20.30 uur, deur open 20.00 uur

Zondag 17 maart 2019:  aanvang 15.00 uur, deur open 14.30 uur

Toegang alleen na reserveren op tel.nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com