Algemeen

Zegt pionier Marten de Jong, die biologisch boert in Baaium. Hij gebruikt vaste stalmest, neemt deel aan het collectief Weide Weelde, levert aan Noordertrots en heeft een voederhaag als medicijn voor zijn melkvee.

Boer Germ in de film ‘Pionier, als de boer kon kiezen…’ worstelt nog met de omslag naar een andere vorm dan gangbare landbouw. Na het overlijden van pake (Reinder Politiek) gaat hij te rade bij ‘pioniers’ als Menno Simons, Domela Nieuwenhuis en Grutte Pier en vindt zo zijn weg. Germ en alle pioniers worden gespeeld door Lourens van den Akker (o.a. Tryater en Flikken Rotterdam). De film is opgenomen op prachtige locaties in ‘de lytse bouhoeke’, land van terpen, dijken en eeuwige wind.

 

Zaterdag 2 maart 13:30-17:00 uur, Alde Bayumerweg 4, 8841 KE Baaium. Na de film vertelt Marten de Jong over hun bedrijf. Rolstoel-toegankelijk met verhoogd uitzicht op plas-dras (neem verrekijker mee). Meer informatie over film, locatie, route en reserveren vindt u op www.afron.nl. Reserveren kan ook via 06-13 68 39 03 (vol=vol!)