Algemeen

SH Bandenservice Stiens voor winterbanden of 4-seizoenenbanden

Bij SH Bandenservice Stiens, gevestigd aan de Seefûgel 5 in Stiens kunt u terecht voor al  uw winter- of all seasonbanden en montage hiervan.

 

“De wisselweken komen er weer aan”, zegt Symen Hoekstra, “Het duurt niet lang meer en dan wisselen de meeste mensen de zomerbanden weer om voor hun winterbanden, zodat ze bij eventueel winterweer vertrouwd de weg op kunnen.” De laatste jaren ziet Symen een grote toename in all seasonbanden. “We hebben we geen echte winter meer gehad en zolang men niet op wintersport gaat, zijn 4 seizoenenbanden prima.” Waarom winterbanden? Vanaf 7 graden en kouder heeft u veel meer grip met winterbanden onder uw auto. Winterbanden bieden vanaf deze temperatuur betere prestaties en verkorten de remweg aanzienlijk. Hiermee wordt de veiligheid van alle weggebruikers vergroot. Dus ook tijdens een zachte winter zijn winterbanden een verstandige keus. De all seasonband is een compromis tussen een zomer- en een winterband. Dit type band heeft duidelijk voordelen ten opzichte van een zomerband in de winter, maar biedt de eigenschappen van een winterband in de winter. Voor wintersport moeten de winter- en all seasonbanden het 3-Peak Mountain Snow Flake (3PMSF) symbool dragen, om als winterbanden erkend te worden. Winterbanden met alleen een M+S codering voldoen niet aan de bandenwetgeving. Hiervoor is nog wel een overgangsregeling van toepassing tot 30 september 2024. Hiernaast voert Symen reparaties uit aan banden en monteert ook banden, die van de mensen zelf zijn, maar het niet zien zitten om deze zelf om te wisselen.

De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8.00 – 17.00 uur en zaterdagsmorgens van 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak.

Meer informatie over SH Bandenservice Stiens is te vinden op www.shservicestiens.nl,  facebookpagina SH Service Stiens.nl, Stienser.nl bedrijvenpagina SH Bandenservice Stiens, Seefûgel 5, Stiens, tel. 06 21 98 26 98