Algemeen

Sinterklaas speurtocht in Stienserbos wederom groot succes

Op 25, 26, 27 en 28 november vond er voor de tweede keer in Stiens een Sinterklaas speurtocht plaats in het bos. Ondanks het slechte weer, hebben vele kinderen met hun ouders tussen de buien door, toch de speurtocht gelopen. Het was wel erg drekkig in het bos, maar dat mocht de pret niet deren.

Het was een zelfstandig te lopen ronde van 1 km over de onverharde paden van het Stienserbos voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 8 jaar onder begeleiding van een oudere. Je kon de ronde zowel linksom als rechtsom lopen en zelf bepalen wanneer je dit deed. Ook kon je er zelf voor kiezen welke opdrachten je wel of niet deed. Elke dag was de speurtocht tussen 9.30 en 16.30 uur uitgezet. Aan het einde van de tocht kon je zelf een glaasje limonade in schenken. Onderweg kwam je leuke en grappige opdrachten tegen.

Zo moesten de kinderen een parcours over boomschijven afleggen met hun pakje in de hand en deze in de “schoorsteen” gooien. Boksen tegen de zak van Sinterklaas. Grabbelen naar een zakje pepernoten in een hele grote doos met bladeren. Muziek maken met eigen gemaakte trommels en pannen en blikjes die in het bos hingen. Cadeautjes vissen met hengel, met stokpaardjes konden de kinderen over boomstammetjes springen. En er lag een schat verstopt, door de genummerde pietjes te volgen kwam je bij de schatkist uit, gevuld met chocolade munten. Als extra verrassing waren er zo nu en dan ook echte Pieten aanwezig die de kinderen verrasten met handjes vol pepernoten.  Ondanks dat het weer niet mee zat hebben meer dan 200 kinderen meegedaan aan de speurtocht. De reacties waren erg positief. Wel voor herhaling vatbaar! En volgend jaar hopen op mooier weer