Algemeen

Sjoerd Hovenga Marsumer van het jaar 2022

Tijdens de traditionele Aldjiersoertinking werd Sjoerd Hovenga op oudejaarsavond tot Marsumer van het jaar 2022 uitgeroepen.

Op de foto (JH Verf) de verraste Sjoerd tijdens de uitreiking

Hij ontving de oorkonde en vergulde bezem uit handen van de Kommisje Aldjiersoertinking.

De vergulde bezem staat symbool voor de Marsumer die zich bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft voor het dorp en haar inwoners.

Het was de 28e keer dat de uitreiking gebeurde.

Dit jaar viel Sjoerd Hovenga deze eer ten deel vanwege zijn jarenlange activiteiten voor verschillende verenigingen in ons dorp.

Het afgelopen jaar werd de Zwaluwwand en het plas- en drasgebied geopend waar hij de drijvende kracht in de totstandkoming was. Ook stapte hij dit jaar in het bestuur van de Kaatsvereniging Fourût, waardoor hij mede het omvallen van die vereniging voorkwam.

Eerder zat hij in de voetbalvereniging SSS ’68, carnavalsvereniging en was hij één van de oprichters van de Marsumer Aldjiersploech. Hij is al een lange tijd voorzitter, penningmeester en nazorgcoördinator van de Vogelwacht.

Daarnaast zat hij in verschillende werkgroepen/commissies en verrichte hij allerhande hand- en spandiensten in het dorp die geen naam hebben, maar wel van belang zijn voor de leefbaarheid van het dorp.

Sinds 2001 is hij lid van de vrijwillige brandweer.

Een man met verantwoordelijkheidsgevoel. “Marsum mei ûntychlike bliid wêze mei sa’n ynwenner”.

Na afloop vormde de brandweer een erehaag voor de Marsumer van het jaar.