Algemeen

Slauerhoff Lezing door dr. Thomas von der Dunk,

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, donderdag 1 oktober 2020, 20.00 uur.

De door Von der Dunk gekozen titel van zijn lezing luidt: 'Verandert Corona de wereld definitief ?' met de onderliggende stelling: 'Epidemieën vormen vooral voor dictators een uitgelezen kans'.
Jaarlijks wordt door een prominente Nederlander op of rond Slauerhoffs sterfdag de Slauerhoff Lezing verzorgd. Dit jaar door dr. Thomas von der Dunk (02-07-1961), een spreker met een bijzonder spreektalent. Hij is een zeer bekende Nederlandse cultuurhistoricus en publicist. 
Von der Dunk studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1994 aan de Universiteit Leiden. Zijn proefschrift ging over de politieke en ideologische aspecten van de monumentencultus in het Heilige Roomse Rijk in de veertiende tot achttiende eeuw. Hij was vervolgens postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden. Sinds 2002 is hij freelance publicist en politiek commentator.

 In verband met de coronamaatregelen moeten toegangskaarten digitaal worden aangeschaft.
Dat kan eenvoudig via https://www.ticketkantoor.nl/shop/Slauerhofflezing .

I.v.m. de coronamaatregelen (de 1,5 meter) zijn de zitplaatsen in de kerk bij een lezing zo ingedeeld dat er een beperkt aantal (ca. 60) bezoekers aanwezig kan zijn.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nlen https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .