Algemeen

Stichting Theatersprookje het Bildt pakt weer uit

Over een paar weken is het zover, dan speelt Theatersprookje het Bildt hun jaarlijkse voorstellingen. Er hebben zich nog nooit zoveel vrijwilligers aangemeld: spelers, decorbouwers, stagiaires voor de schmink en de kleding en techniekstudenten (met begeleiders) van Faber Audiovisuals. 

Het kan niet anders dan dat regisseuse Pieta Machiela een prachtig sprookje gaat neerzetten. Het enthousiasme van de groep is namelijk enorm, kosten nog moeite worden gespaard om er iets heel moois van te maken. 

Het verhaal speelt zich af in een speelgoedmuseum, waar ook levensechte poppen te bewonderen zijn en twee daarvan blijken heel waardevol te zijn. En daar komen uiteraard louche figuren op af en dat veroorzaakt de nodige onrust in het anders zo rustige museum. De 2 rechercheurs hebben er hun handen aan vol. Maar door de vindingrijkheid van ‘Einstein’ en de hulp van ‘Sergeant Bulderbast’ en ‘Jan Klaasen” wordt niet alleen een diefstal opgelost maar kunnen ze ook hun lieve vriendin ‘Pierette’ weer beter maken. De directrice en de museum gids kunnen samen met de nachtwaker daarna weer opgelucht ademhalen.... Maar voor het zover is moeten er heel wat obstakels worden overwonnen! Kinderen van basisscholen uit de regio zijn de doelgroep en kunnen met hun school in de week van 20 t/m 24 november komen kijken. Uiteraard is iedereen van harte welkom om dit “sprookje” te bekijken en te beluisteren. Dat kan op woensdag 22 november om 15.00 uur en zaterdag 25 november om 20.00 uur in MFC Ons Huis te St. Annaparochie.

Kaarten zijn vanaf 5 november verkrijgbaar bij Expert Meijer te St. Annaparochie. Mede mogelijk gemaakt door Ondernimmers Fôns St. Anne (Ofsa). Ofsa wil activiteiten en evenementen, die bijdragen aan het dorpse sociale leven, financieel steunen en er zo voor zorgen dat er genoeg te beleven valt en blijft in het dorp. Subsidie is gemakkelijk aan te vragen via de site www.ofsa.nl door het aanvraagformulier in te vullen