Algemeen

Stienser Noah van Riet naar WK shorttrack junioren in Polen

Shorttracker Noah van Riet (18) uit Stiens heeft zich gekwalificeerd voor het wereld-

kampioenschap voor junioren, dat eind februari plaatsvindt in Gdansk, Polen. De shorttrackers van Triasshorttrack is een van de acht Nederlandse talenten (vier jongens en vier meiden) die aan dit prestigieuze toernooi mogen deelnemen. 

Van Riet had vorig seizoen al succes op het EK voor junioren waar hij derde werd op de 500 meter. Dit seizoen was ook al zijn debuut op het wereldtoneel bij de eerste twee World Cups in Leeuwarden afgelopen november. Daar liet hij zien dat hij zich kan meten met de beste junioren van de wereld. Hij behaalde twee keer een knappe elfde plaats op de 500 meter en een geweldige tweede plaats op de relay (aflossing) met zijn teamgenoten van TeamNL. Voordat hij afreist naar Polen voor het WK zal hij eerst nog deelnemen aan de derde World Cup van het seizoen in Thialf in Heerenveen op 17 en 18 februari.

Wereldkampioenschappen in Gdansk

Vervolgens reist Van Riet af naar Gdansk, Polen, voor de WK voor junioren. Het WK voor junioren is het belangrijkste toernooi voor de shorttrackers van 15 tot en met 18 jaar. Het wordt verreden van 22 t/m 25 februari in de Olivia Sports in Gdansk. 

Er gaat gestreden worden om wereldtitels op de individuele afstanden (500, 1000 en 1500 meter) en de relay. Van Riet gaat in Polen de strijd aan met de absolute wereldtop. Hij zal het opnemen tegen sterke concurrenten uit onder meer China, Zuid-Korea, Canada, Italië en Frankrijk. Hij hoopt zijn goede vorm van de World Cups voort te zetten