Algemeen

SWS De Swirrel zamelt €1.800 in voor Build and Be

Op SWS De Swirrel in Britsum wordt het hele schooljaar door gewerkt met thema’s en projecten. De afgelopen periode draaide alles om het project Afrika/Azië, met een mooie afsluiting in de vorm van een sponsorloop. Hiermee haalden de leerlingen van De Swirrel zo’n €1.800 op voor Build and Be.

Tijdens de feestelijke afsluiting waren er in de school mooie optredens op de djembé, werden er Afrikaanse dansjes uitgevoerd, waren er leerlingen geschminkt als jungledieren en werden er heerlijke Afrikaanse hapjes uitgedeeld. Al deze feestelijkheden vonden plaats na de sponsorloop, waaraan alle groepen meededen. Het enorme bedrag dat ze bij elkaar liepen is voor Build and Be, het goede doel van een groep jongeren uit Britsum, Koarnjum en Jelsum. Zij gaan in juli 2020 meehelpen met het bouwen van stenen huisjes in Tanzania. Daar wonen de allerarmsten vaak in heel primitieve hutjes. Ze gaan ook helpen op een lokale school.

Iets bijdragen aan Build and Be? Kijk dan even op hun Facebookpagina. Op www.swsdeswirrel.nl is meer informatie te vinden over SWS De Swirrel.