Algemeen

SWS De Syl beleeft koningsspelen anders dan anders

 

Vrijdag 12 april hebben de kinderen van SWS De Syl in het kader van de Koningsspelen iets anders dan traditionele spelletjes gedaan. Groep 1/2 gingen op visite bij Hoeve Noordveld, waar Alpaca's geschoren werden, de kinderen van groepen 5 t/m 8 ondergingen een zwemvaardigheidstest in zwembad De Blauwe Golf te Leeuwarden.

Kinderen staan in de rij om met een schijnwerper een punt op de waddenkaart te verlichten, waarna er op tv een bijpassend waddenfilmpje wordt getoond. (foto en tekst Bertus Dijkstra)

De kinderen van groep 3/4 gingen op ontdekkingsreis in de eigen buurt, op de fiets naar het Kweldercentrum van het Noorderleech. Zo dichtbij, maar onbekend bij veel kinderen uit Oude Bildtzijl. Het bleek een schot in de roos, wat is er veel te zien en te doen in dit prachtige centrum. De kinderen hebben zich volop verbaasd en natuurlijk was het rollen van de zeedijk af ook een hoogtepunt. De fietstocht, het centrum en de zeedijk maakten dat de Koningsspelen met een Bildtse twist een succes is geworden. Voor herhaling vatbaar om samen met de kinderen op de fiets de eigen leefomgeving nader te verkennen.