Algemeen

Tennisvereniging Stiens opent twee padelbanen

Tennisvereniging Stiens heet voortaan Tennis- en Padelvereniging Stiens, want deze maand werden er na een grondige voorbereiding twee padelbanen opgeleverd. De vereniging had al twee gravel- en zes kunstgrasbanen, waarvan er één baan ruimte heeft gemaakt voor de padelbanen. 

‘De padelbanen geven een mooie, eigentijdse meerwaarde aan ons park’ aldus voorzitter Rudy Veldhuis. ‘De padelbanen zijn onder meer tot stand gekomen door ledenparticipaties en subsidies, waaronder een bijdrage uit het Dorpsbudget van Plaatselijk Belang Stiens’.  Padel is een sport voor alle leeftijden, laagdrempelig, snel aan te leren en heeft een sociaal aspect omdat je altijd met vier spelers speelt. Het is een mix van tennis en squash. Een padelbaan wordt omringd door wanden van glas en hekwerk, die onderdeel zijn van het spel. De nieuwe padelbanen liggen direct bij de ingang van het park, vlakbij het clubhuis. Daar is alles te vinden wat je nodig hebt: kleedkamers, sanitaire voorzieningen en padelmaterialen. 

De officiële opening van de padelbanen is op 3 september dit jaar, maar goed nieuws voor enthousiaste padellers, want er kan per direct op de banen gespeeld worden. Niet- leden reserveren eenvoudig via de website meetandplay.nl een tennis- of padelbaan. Leden doen dit via de KNLTB Clubapp. Lid worden betekent onbeperkt tennissen en padellen. Wie eerst wil kennismaken met padel, kan binnenkort terecht bij Tennis- en Padelschool Jetse Jongsma. Meer informatie over lid worden, trainingen en clinics is te vinden op www.tvstiens.nl