Algemeen

Topdrukte tijdens Kerstmarkt op de Campus Middelsee

Goede tradities worden vaak herhaald. Zo ook werd er dit jaar weer een Kerstmarkt in de Campus Middelsee voor de vierde keer in successie georganiseerd. Afgelopen vrijdag 13 december was de gehele school en de ingang omgetoverd tot een gezellige markt. De opbrengst van ruim € 8.000,- ging volledig naar het pleeggezin van de fam. de Groot in Sint Jacobiparochie die hun boerderij afgelopen jaar in vlammen op zagen gaan. 

Leerlingen en medewerkers, maar ook de ouderraad en ouders van de gehele Campus Middelsee verkochten zelfgemaakte kerstproducten en gedoneerde artikelen voor dit Goede Doel. Daarnaast waren grote sponsoren vanuit Sint Annaparochie e.o. vrijgevig om dit goede doel te steunen. Meer dan 1500 bezoekers schuifelden langs de goed gevulde kramen en kochten gul. 

Voor het eerst dit jaar stonden ook de middenstanders door de markt heen gevlochten en doneerden na afloop een bijdrage ook ten behoeve van het genoemde Goede Doel.

Het entree van de school en de hal waren omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt, met diverse
kraampjes, maar ook was er ; muziek - Shanty koor Bluswater uit Stiens trad voor de 3e keer op. Bovendien was er heel veel lekkers te koop.  Tevens was het schoolrestaurant open voor een High Tea en heerlijke kop chocomel of koffie met schuimgebak .

Het plein was ingeruimd voor de 4e editie WK kerstboom gooien, maar ook voor Alpaca knuffelen en rijden met een paard en wagen, dit alles  onder de muzikale klanken van een heus draaiorgel. Een MEGA groot beeldscherm van een bekende sponsor uit het dorp zorgde voor de bewegende beelden.

De prijzen bleven in Fryslân, Harry Hoefakker en Anneke Melchers veroverden de titel van Wereldkampioen Kerstboom gooien! De belangstelling was enorm, en de buitenkeukens draaiden op volle toeren. De patat was niet aan te slepen.

Daarnaast gaf de SANTA RUN weer een sfeervol beeld met alle rode pakken en witte baarden “on the run”. Memorabel was de groep leerlingen van 2AHA die een nacht overbleven op school - 24-uur marathon -  om ‘s nachts lessen te krijgen van – o.a. Melanie van der Mossel, Eelco Bruinsma, Pascal Lejeune en Patrick van Remundt  -  om op deze wijze meer dan € 500,= bijeen te halen van sponsoren.

Binnenkort zullen we de cheque uitreiken aan de Fam. De Groot.

Maar……………we wachten nog even met overmaken, want er druppelen nog steeds bedragen binnen.