Algemeen

Turnlust Hallum succesvol

Zaterdag 1 februari was de 2e plaatsingswedstrijd Acro in Surhuisterveen en ook dit keer viel Turnlust in de prijzen. 

V.l.n.r: Rianne Osinga, Iris Terpstra, Renske Anema, Anna Frederika Hellema, Mirte Leemburg, Ilse Osinga, Yfke Huizenga, Amarins Smit, Esmee Post en Marrit Smit

Links boven: Amarins Smit en Elbrich Wijbenga
Rechts boven: Esmee Post
Links onder: Iris Terpstra
Rechts onder: Marrit Smit, Sanne v/d Borgh en Ilse Osinga

Team WG sen E Rianne Osinga, Renske Anema en Iris Terpstra wonnen weer goud en dit keer met een zeer hoge technische en artistieke score waardoor zij verzekerd zijn voor deelname aan het FK. Zilver was voor WP jun E Anna Frederike Hellema en Mirte Leemburg ook zij scoorden hoog. In dezelfde categorie moesten Ilse Osinga en Yfke Huizenga tevreden zijn met een 9e plaats. Bij de WG jun E werden Marrit Smit, Amarins Smit en Esmee Post 6e. Het is nu afwachten hoeveel teams doorstromen naar het FK. 

De volgende dag was de eerste wedstrijd voor de turnsters D1 en keuzeoefenstof te Gorredijk. In alle vroegte turnde Iris Terpstra haar eerste wedstrijd in de keuze oefenstof niv. H jeugd  2 niet onverdienstelijk, ze werd 5e in een deelnemersveld van 25 turnsters! Daarna was het de beurt aan Esmee Post. Esmee turnt dit seizoen in de D1 oefenstof waarin o.a. de vloeroefening op muziek wordt uitgevoerd met elementen zoals bijv. een arabier flikflak en op balk handstand en radslag verwacht wordt. Ze deed het allemaal keurig en won dan ook terecht de zilveren medaille. Ook Elbrich Wijbenga maakte haar debuut in de D1 oefenstof pupil 2. Ze turnde een goede wedstrijd en wist 8e te worden van de 24 turnsters! Amarins Smit,  junior H behaalde een mooie 7e plaats van de 22 turnsters. Ze liet een prachtige balkoefening zien wat een hoge score opleverde. Tenslotte was het de beurt aan Marrit Smit, jun. G, Sanne vd Borgh sen. G en Ilse Osinga jun. G. Marrit en Sanne maakten her en der wat dure foutjes waardoor een podiumplaats niet meer mogelijk was. Sanne werd 6e van de 21 turnsters en Marrit 18e van de 29 turnsters. Ilse Osinga had haar zinnen gezet op een podiumplaats en turnde een mooie wedstrijd met als uitblinker haar vrije oefening op vloer waarmee ze veruit de beste was. Ilse werd 4e! 

Al met al een prachtig weekend voor Turnlust. #turnen #Turnlusthallum