Algemeen

Tweede editie kortingsactie fietshelm voor Friese 55+’ers

Om het gebruik van een fietshelm te stimuleren, start de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) vrijdag 12 mei 2023 een tweede editie van de kortingsactie voor fietshelmen. Tot en met uiterlijk 6 juli kunnen Friezen van 55 jaar en ouder 25 euro korting krijgen op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm. Er is budget voor 1.000 fietshelmen, op = op. De actie is mede mogelijk door 30.000 subsidie van Provinsje Fryslân. 

Uit onderzoek blijkt dat vooral 55+’ers veel baat kunnen hebben bij het dragen van een fietshelm. De kortingsactie richt zich daarom specifiek op deze Friese doelgroep. Bij meer dan 100 Friese fietswinkels is een kortingsbon beschikbaar die recht geeft op de korting. Een overzicht van de winkels en meer informatie over de actie staat op www.stichtingsbv.nl/fietshelm (Fryslân).  

 

Fryslân zet ‘m op 

Fietsen is gezond en houdt jong. Het is goed als mensen dit tot op hoge(re) leeftijd kunnen blijven doen. Belangrijk is wel dat fietsers, en zeker oudere fietsers, zich bewust zijn van de risico’s en de mogelijkheden om die te verminderen. Het gebruik van een fietshelm vermindert de kans op hersenletsel bij een ongeval met een derde. Om Friezen te stimuleren een fietshelm te gebruiken, lanceerde Provinsje Fryslân in april de campagne Fryslân zet ‘m op: www.fryslanzetmop.frl