Algemeen

Valpreventie- en vitaliteitsprogramma bij FysioStiens

Voor ouderen die steviger op de been willen staan en willen werken aan een fit lijf en een fit brein.

Wat houdt het valpreventie- en vitaliteitsprogramma in?

Wilt u steviger op uw benen staan, werken aan uw fitheid, evenwicht, conditie, spierkracht en hersenfuncties? Bent u bang om te vallen of 1 of meerdere keren daadwerkelijk gevallen afgelopen jaar? Dan is het valpreventie- en vitaliteitsprogramma mogelijk iets voor u!

 

Het bestaat uit een groepstraining en er komen veel verschillende onderdelen aan bod: valpreventie, Cognitieve Fitness, voorlichting van de diëtist en een gastles van de buurtsportcoach. Omdat het sociale aspect ook erg belangrijk is bij dit programma, bent u van harte welkom om gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken.

 

Valpreventie is gebaseerd op het ‘In Balans’ programma waarbij Tai Chi principes aan bod komen. Deze principes hebben te maken met lichaamsbewustwording (hoe stevig sta ik op mijn benen), balans (lichaamszwaartepunt binnen het steunvlak houden) en alerte ontspanning (bewust zijn van ontspannen spieren). Het onderdeel Cognitieve Fitness combineert kracht- en conditie oefeningen met uitdagingen gericht op logica, ruimtelijk inzicht, geheugen, concentratie, reactievermogen, coördinatie en bewuste ontspanning.

 

Wat is de werkwijze van FysioStiens met het valpreventie- en vitaliteitsprogramma?

Het programma wordt in groepsverband aangeboden, en zal doorgaan als er 8 aanmeldingen zijn. Dit is tevens de maximale groepsgrootte. Binnen het programma wordt er onderscheid gemaakt in niveau en zal iedereen op zijn/haar niveau successen en uitdagingen ervaren. U wordt begeleid door Anouck Bletterman in een veilige omgeving. Zij is fysiotherapeut en heeft valpreventie en Cognitieve Fitness opleidingen gevolgd. Het vindt plaats binnen de praktijk van FysioStiens. Truerderdyk 9. 9051 JB Stiens.

 

Wat is de duur van het valpreventie- en vitaliteitsprogramma?

Het programma vindt 2 keer per week plaats gedurende 12 weken, op maandag middag van 13:45 – 15:00 uur en op donderdag ochtend van 10:00-11:15 uur. Vooraf wordt een startmeting afgenomen en na drie maanden een evaluatiemeting door middel van testen en vragenlijsten. De resultaten van de metingen brengen het effect van het programma goed in kaart.

 

Meedoen met het valpreventie- en vitaliteitsprogramma?

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de gratis, vrijblijvende workshop op maandag 13 maart van 14:00 – 15:00. De startdatum van het programma is maandag 20 maart. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar én uw aanvullende verzekering wordt een deel van het programma vergoed.

 

Voor meer informatie en opgave (voor workshop dan wel training) bel naar 058-2575250 of stuur een e-mail naar anouck@fysiostiens.nl