Algemeen

Vernieuwd financieel spreekuur Stiens feestelijk geopend

Het financieel spreekuur in de Nije Skalm in Stiens is uitgebreid met meer samenwerkingspartijen. Dinsdag 5 maart was de feestelijke opening. Al langere tijd bestaat er een gratis financieel spreekuur in de Nije Skalm waar mensen terecht kunnen voor financiële vragen van uiteenlopende aard. 

Dat kan bijvoorbeeld gaan over subsidiemogelijkheden voor verduurzaming van je woning, het aanvragen van toeslagen en uitkeringen, het handiger omgaan met de bestaande middelen en de mogelijkheden om te besparen etc.

Telkens blijkt dat veel mensen de weg niet kennen naar de informatiepunten op dit gebied. Ook komt het vaak voor dat mensen niet contact durven op te nemen met bijvoorbeeld gemeentelijke instanties of met de rijksoverheid. Er zijn veel mogelijkheden voor financiële hulp en ondersteuning, maar je moet wel de weg weten die je moet bewandelen! 

Het financieel spreekuur georganiseerd door welzijnsorganisatie Amaryllis in de Nije Skalm is daar speciaal voor bedoeld. Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur is het spreekuur geopend. Aarzel niet als je vragen hebt. Om dit spreekuur wat extra aandacht te geven, was er dinsdag 5 maart een speciale en feestelijke (her)openingsbijeenkomst belegd voor belangstellenden en voor de deelnemende samenwerkingspartners. 

Deze middag was weer een geslaagde bijeenkomst, want onder de koffie (met taart!) werd druk onderling overlegd, uitgewisseld en bijgepraat. 

De deelnemende partners zijn: Dbieb, Humanitas, WoonFriesland, BuurtServicePunt, Kredietbank en uiteraard de Nije Skalm en Amaryllis