Algemeen

Vloeren van kurk, comfortabel en duurzaam

Bij het Parkethuis in Stiens aan de Seedûker 12, kunt u al jaren terecht voor diverse soorten vloeren. Natuurlijk parketvloeren, dat wil zeggen diverse soorten hardhouten vloeren, maar ook laminaat-, PVC- en kurkvloeren zijn hier verkrijgbaar.

De houten vloeren zijn in diverse houtsoorten en patronen te bestellen. Ze kunnen worden afgewerkt met lak, olie of een olie met kleur. Daarnaast is er laminaat, dat bijna niet meer te onderscheiden is van een echte houten vloer. Laminaat is zeer slijtvast, onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en anti-allergisch. De PVC vloeren zijn momenteel erg populair, hebben een hele harde toplaag en weinig onderhoud nodig. Het is wel zachter dan laminaat en hierdoor komen er sneller leefsporen op de vloeren. PVC is van origine een aardolieproduct.

Op het moment is de kurkvloer in opkomst. Kurk is een duurzaam en puur natuurproduct. Bij kurkvloeren wordt geen gebruik gemaakt van vluchtige stoffen en weekmakers.  De kurk is afkomstig van de kurkeik, uit het Middellandse zeegebied. Deze eik wordt eens per 10 jaar geschild. De boom trekt daarna 3x zoveel CO2 uit de lucht, waardoor het ook nog eens goed is voor het milieu.  Kurkvloeren zijn behaaglijk, geluidsdempend en isolerend. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor bovenverdiepingen, ook voor woonkamers is kurk erg comfortabel. Kurkvloeren hebben diverse motieven en kleuren, zelfs print met houtmotief en zijn gemakkelijk schoon te maken. Kurk is al afgelakt vanaf fabriek. Een kurkvloer is ook heel sterk. Wist u dat de La Sagrade Familia, een kerk in Barcelona, Spanje, een kurkenvloer heeft. Uiteraard vanwege de acoustic, maar ook omdat hier dagelijks ongeveer 14.000 mensen ‘over de vloer’ komen.

Bij het Parkethuis kan men terecht voor onderhoud van vloeren zoals schuren, lakken of polijsten als ook voor de onderhoudsproducten voor alle soorten vloeren.

 

Jappie Groenje, al vele jaren specialist in vloeren staat voor u klaar. “Het is nog steeds prachtig werk”, zegt Jappie, “het is wel de bedoeling het in de toekomst wat rustiger aan te gaan doen, ik ben op zoek naar een opvolger. Het zou mooi zijn als dat lukt. Mocht iemand die dit leest geïnteresseerd zijn, kan men contact opnemen.”

Parkethuis Stiens, Seedûker 12 Stiens is geopend dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdags van 10.00 tot 15.00 uur en op afspraak. Meer informatie? Kijk op www.parkethuisstiens.nl, mail naar info@parkethuisstiens.nl of telefonisch 058 257 5925, 06-53 46 23 90