Algemeen

Voor de 15e keer triatlonfeest in Stiens

Vrijdagavond 24 juni starten we met de jeugdtriatlon en zaterdag 25 juni is de dag voor de oudere jeugd en de volwassenen.

Vrijdagavond 24 juni, start 19.00 uur

Dan is de jeugdtriatlon. Die vindt in en rondom sportcomplex It Gryn plaats. In het zwembad moet 100 meter worden gezwommen, vervolgens moet er 3 kilometer worden gefietst en tot slot moet er 800 meter worden hardgelopen.

 

Zaterdag 25 juni

Dit is de dag van de oudere jeugd en de volwassenen.


Het zwemonderdeel vindt plaats in het water rondom de Helling, Tjalk, Aak, Skutsje en Boeier.

• Het fietsparcours gaat voor een groot deel door het Aldlân.


Het loopparcours gaat gedeeltelijk door het centrum, de zuidzijde van het centrum van Stiens en rondom het Talant- en sportcomplex.

Kijk voor de exacte routes op: www.triatlonfriesland.nl/parcoursen

Sprinttriatlon, start 11.00 uur Heren - 11.05 Dames

Deze discipline staat open voor zowel de individuele deelnemer als estafetteteams (trio en duo). Hierbij moet 750 meter worden gezwommen, 20 kilometer worden gefietst en 5 kilometer worden hardgelopen.

Olympische afstand, start 11.15 uur

Tijdens dit onderdeel wordt 1500 meter gezwommen, 40 kilometer gefietst en 10 kilometer hardgelopen. Deze wedstrijd is ook voor individuele deelnemers en estafetteteams.

Mini-triatlon, start 12.15 uur

Bij de mini-triatlon moeten de deelnemers 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen.

 

Parcours vrijhouden

Wij verzoeken u vriendelijk het parcours op zaterdag 25 juni van 11.00 uur tot plm. 15.00 uur zoveel mogelijk autovrij te houden en uw huisdieren aangelijnd te houden. Verder is een deel van de Griene Leane – ruwweg tussen het gezondheidscentrum en de Truerderdyk -

afgesloten voor het doorgaande autoverkeer.

 

Veiligheid

Veiligheid staat voorop. Medewerkers van de organisatie, politie en door de politie aangestelde verkeersregelaars zullen op de fiets- en loopparcoursen aanwijzingen verstrekken.

 

Vrijwilligers gevraagd

Wilt u op deze dagen helpen als vrijwilliger, meldt u dan aan bij de organisatie (e-mail: vrijwilligers@triatlonfriesland.nl).  Meer informatie kunt u vinden op: www.triatlonfriesland.nl/vrijwilligers

 

Vragen

Op www.triatlonfriesland.nl vindt u nog veel meer info over de triatlon. Mocht u  nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken via e-mail info@triatlonfriesland.nl