Algemeen

Welk huis verdient de titel ‘Duurzaamste Huis van Fryslân’?

Het publiek kan van 22 september tot 6 oktober stemmen op haar favoriete duurzame huis van provincie Fryslân. Huiseigenaren zijn vaak jarenlang bezig geweest met het (ver)bouwen van hun energiezuinige huis. Twaalf Friese huiseigenaren (West-Terschelling, Delfstrahuizen, Franeker, Skingen, Oppenhuizen, Oldeholtpade, Goingarijp, Berltsum, Ter Idzard, Hiaure, Appelscha, Bolsward) vertellen graag over de aanpak en laten nu trots het resultaat zien. Het huis met de meeste stemmen wint de publieksprijs van het Duurzaamste Huis van Fryslân. 

De stemronde is onderdeel van de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert deze verkiezing in samenwerking met onder meer provincie Fryslânom huiseigenaren de welverdiende waardering te geven voor hun prestaties. Daarnaast biedt het een podium om voorbeelden van duurzaam wonen onder de aandacht te brengen.

De provinciewinnaar neemt het van 10 tot 17 november op tegen de winnaars uit de provincies Drenthe, Gelderland en Zeeland. Naast de publieksverkiezing vindt er ook een landelijke juryverkiezing plaats. Meer informatie en stemmen: www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing/fryslan