Algemeen

Winkeltjesroute de Wouden en omstreken.

Per 1 augustus gaat de nieuwe winkeltjesroute in de Wouden van start. Het plan was om in het voorjaar van start te gaan, maar door corona liep alles anders.

Er is een keur aan winkeltjes, zoals woondecoratie, kano’s, kunstnijverheid, atelier, brocante, vintage kleding, kringloopwinkel, babykledinglijn, speelgoed, tuin en kamerplanten, fruit en vruchtensappen. Er is ook de mogelijkheid voor koffie/thee met gebak eventueel, op verschillende adressen. Op de routekaart wordt dit aangegeven. Zoals u ziet, een grote verscheidenheid aan artikelen. Zeer de moeite waard om de route te rijden. Er zijn 16 verschillende winkeltjes. De hele route is ongeveer 55 km en loopt vanaf Driesum, Damwoude, De Westereen, Burgum, Harkema, Hurdegaryp, Oenkerk en Rinsumageest. Op de routekaart staat een stempelkaart en op het bezochte adres krijgt u een stempel.Een volle kaart levert u op het laatst bezochte adres een leuke attentie op. De routekaart is onbeperkt geldig ,dus u hoeft niet persè in een dag  de hele route te doen. U kunt de route bijvoorbeeld beginnen bij de winkel Foarinoar in Damwoude, Prakkenstrjitte 10 bij Hermien Meijer.Ze heeft de inpandige garage een zeer smaakvol ingericht met curiosa, brocante en vintage kleding. Na 21 jaar ervaring, opgedaan in haar voormalige Second hand Shop in Blije is ze nu begonnen in Damwoude.Een stuk kleiner, maar niet minder gezellig.In de theetuin is het bij mooi weer even heerlijk vertoeven onder het genoot van koffie,thee of fris met gebak. De opbrengst van haar winkel En de theetuin komt helemaal ten goede aan oma’s in Moldavië.

Let ook even op de verschillende openingstijden. Op doordeweekse dagen is dat niet overal gelijk. U kunt ook niet overal pinnen. Contant geld is dan handiger. We zijn herkenbaar aan vlaggen of borden bij de winkels. En bij de winkel waar u de route start zijn routekaarten verkrijgbaar uiteraard.

Voor maar informatie: Kijk op Facebook Winkeltjesroute De Wouden en Omstreken. Op zaterdag 1 augustus zijn alle winkeltjes geopend vanaf 10.00 tot 17.00 uur