Algemeen

Winter- of all seasonbanden?

Al een aantal jaren is SH Service Stiens gevestigd op het industrieterrein Middelsee aan de Seefugel 5 in Stiens. Symen Hoekstra, een rasechte Stienser, was na meer dan 28 jaar ervaring met banden, al in 2013 vanuit zijn huisadres begonnen met SH Service Stiens. Inmiddels is het bedrijf al weer een paar jaar gevestigd op het industrieterrein Middelsee en daar weet men Symen goed te vinden.

Men kan bij SH Service Stiens terecht voor alle soorten autobanden, nieuw, all season, zomer- en winterbanden. Daarnaast voert Symen reparaties uit aan banden en monteert ook banden, die van de mensen zelf zijn, maar het niet zien zitten om deze zelf om te wisselen.

 

“De wisselweken zijn al weer begonnen”, zegt Symen Hoekstra, “Een groot aantal mensen wisselt de zomerbanden weer om voor hun winterbanden, zodat ze bij eventueel winterweer vertrouwd de weg op kunnen.” De laatste jaren ziet Symen een grote toename in all seasonbanden. “We hebben we geen echte winter meer gehad en door corona zijn er niet veel mensen op wintersport geweest.” De all seasonband is een compromis tussen een zomer- en een winterband. Dit type band heeft duidelijk voordelen ten opzichte van een zomerband in de winter, maar biedt de eigenschappen van een winterband in de winter.

 

Waarom winterbanden? 

Vanaf 7 graden en kouder heeft u veel meer grip met winterbanden onder uw auto. Winterbanden bieden vanaf deze temperatuur betere prestaties en verkorten de remweg aanzienlijk. Hiermee wordt de veiligheid van alle weggebruikers vergroot. Dus ook tijdens een zachte winter zijn winterbanden een verstandige keus. Voor wintersport moeten de winter- en all seasonbanden het 3-Peak Mountain Snow Flake (3PMSF) symbool dragen, om als winterbanden erkend te worden. Winterbanden met alleen een M+S codering voldoen niet aan de bandenwetgeving. Hiervoor is nog wel een overgangsregeling van toepassing tot 30 september 2024.

 

Nieuwsgierig geworden? 

Kom gerust eens langs of maak een afspraak. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8.00 – 17.00 uur en zaterdagsmorgens van 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak.

 

Meer info 

SH Bandenservice Stiens is te vinden op www.shservicestiens.nl, facebookpagina SH Service Stiens.nl, Stienser.nl bedrijvenpagina SH Bandenservice Stiens, Seefûgel 5, Stiens tel. 06-21982698