Algemeen

Wopke van der Heide en Marijke Buurlage in de Nieuwe Smederij

Van 11 mei tot 13 juli 2024 exposeren de Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage in de Nieuwe Smederij te Ferwert.

Op 11 mei om 13:00 opent de duo-expositie van Wopke van der Heide en Marijke Buurlage bij de Nieuwe Smederij op de Gasthuisstraat 3 in Ferwert.

Wopke van der Heide, geboren in Britsum in 1945 en nu woonachtig in Hijum, exposeert regelmatig in Friesland en toont in zijn schilderijen zijn passie voor de natuur. Hij werkt voornamelijk met olieverf, soms met acryl, en creëert gedetailleerde en verfijnde landschappen, dieren en bloemen met harmonieuze kleuren en sfeervolle lichtcontrasten. Zijn werk getuigt van een groot observatievermogen en een geduldige, gedreven aanpak. 

Marijke Buurlage, illustrator uit Ternaard, afgestudeerd aan Academie Minerva Groningen, staat bekend om haar levendige, luchtige illustraties met een focus op dieren en botanische elementen. Haar werk omvat redactionele illustraties voor tijdschriften, kinderboeken, boekomslagen, posters, apps en e-books, en ze werkt ook graag aan zelf geïnitieerde zijprojecten. 

Deze tentoonstelling belooft een gedurfde ontmoeting tussen twee uiteenlopende disciplines en stijlen. De galerie is open op donderdagen en de 2e en laatste zaterdag van de maand van 10:00 tot 17:00 uur, en biedt ook een sfeervolle vintage winkel.