Algemeen

Eten, we kunnen gewoon niet zonder: ontbijt, lunch en avondeten zijn nu heel gewoon. Maar wat werd er eigenlijk duizend jaar geleden gegeten in Friesland? 

Duizend jaar geleden waren er namelijk nog geen supermarkten en zeker pizzakoeriers. Wat er wel werd gegeten kwam van eigen land of werd gekocht op de lokale markt. Tijdens deze workshop gaan we koken met groentes en vlees, die duizend jaar geleden ook voorhanden waren in Nederland. We gaan samen oer-Hollandse erwtensoep koken en heerlijk brood bakken, maar dan wel net even anders. Eerst hard aan de slag, groentes snijden, brood bakken aan een stokje, soep roeren en dan als het klaar is natuurlijk proeven! De workshop vindt plaats op vrijdagmiddag 23 augustus en begint om 14.00 uur bij het zodenhuis te Firdgum, Camstrawei 18. Het is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar is ook zeker leuk voor volwassenen. Deelname is gratis bij bezoek aan het Yeb Hettinga museum. Opgeven kan uiterlijk tot 21 augustus via jkooistra@erfgoedpubliek.nl.