Algemeen

Zes Friese kampioenen voor Sportschool Poelstra

In Sporthal ''t Kalverdijkje in Leeuwarden werden weer de Friese kampioenschappen judo gehouden. Van de 20 ingeschreven judoka's van Sportschool Poelstra werden er 6 kampioen, 4 pakten het zilver en 4 het brons, 4 vielen er buiten de medailles en 2 waren ziek thuis gebleven. De resultaten werden ook geboekt met goed judo.

Het begin was direct goed. Jens Burmania (Stiens) wist zijn 3 partijen allemaal met ippon te winnen en zo de Friese titel te pakken. De grootste verrassing kwam daarna. Laura van Bakel (Sint Jacobiparochie) stond echt geweldig te judoën en wist haar 4 tegenstanders (allemaal jongens) te verslaan en ook de titel te pakken. De derde die de titel pakte was de oppermachtige Isa Fennema (Stiens). Zij won 4x met ippon. Het blok direct na de pauze leverde 2 titels op. Jesse Biesbroek(Bolsward) won al zijn partijen met ippon en werd dus de terechte kampioen. Ook Tiemen Bonnema (Britsum) was sterk op dreef. Hij ook alles met ippon en werd dus ook terecht kampioen. Dinand Steegstra (Hallum) werd de 6e kampioen. Hij won 2x met ippon en na een goede finale waarin hij een waza-ari scoorde pakte hij de titel.

Zijn jongere zusje, Nadine Steegstra (Hallum), was 's ochtends al in de prijzen gevallen. Zij wist met goed judo 3 van haar 4 partijen te winnen en zo het zilver te pakken. Sijtze Hiemstra (Stiens) won in de poule al zijn partijen. Helaas ging de finale verloren, maar de strijd om zilver en brons werd weer gewonnen. Ook zilver voor Sijtze. Mathijs Pietersma (Leeuwarden) stond ook weer goed te judoën. Ook bij wist 3 partijen met ippon te winnen en het zilver te pakken. Julian Hartgers (Sint Annaparochie) was ook goed op dreef. Hij wist ook meerdere partijen te winnen en het zilver te pakken. Zijn oudere broer, Justin Hartgers (Sint Annaparchie), deed het ook uitstekend. Met goed judo won hij 2 partijen en pakte het brons. Jitse Hakvoort (Bolsward) dat het ook goed en pakte ook een bronzen medaille. Tamara Bonnema (Britsum) werd poule winnares met goed judo. Uiteindelijk pakte zijn ook brons. Joel van der Velden (Stiens) wist 4 partijen te winnen en pakte ook brons. Nina van Dijk (Bitgummole) stond goed te judoën, scoorde ook nog een ippon met een zeer fraaie schouderworp, maar viel net buiten de prijzen. Ook Jorrit Dijkstra (Dronrijp), Njiske Regeling (Stiens) en Jacob Runia (Berlikum) vielen helaas niet in de prijzen